mboost-dp1

Microdrones

Politidrone til indfangning af droner

-

Med opblomstringen af droner i alle afskygninger, har myndigheder verden over travlt med at tage stilling til de flyvende maskiner.

Når det kommer til den konkrete håndtering af ulovlige droner, har politiet i den japanske by Tokyo taget et nyt våben i brug – droner.

Den nye anti-drone-enhed bruger droner udstyret med net til at indfange de uønskede droner.

Tiltaget er skabt i ramme alvor, i april fandt politiet en drone med radioaktivt stof på taget af premierministerens bolig.

Politienheden er lige nu i gang med at teste deres net-drone, mens det er planen, at ti droner til februar skal udstationeres ved vigtige offentlige bygninger.

Man kan se drone og net i aktion hos engadget.

Som vi tidligere har omtalt, arbejdes der i USA på registrering af alle droner over 250g.

Microsoft

Windows 7 brugere tøver med at springe på 10eren

- , indsendt af _tweak

Tal fra analysefirmaet Net Applications viser, at brugerne tøver med at tage springet fra Windows 7 over til Windows 10.

Ved sidstnævntes lancering i juli, havde 7eren en markedsandel på lidt over 60 procent – på verdensplan. Efter de første par måneders opgraderinger, er den andel nu forholdsvis stabil på 55 procent.

Faktisk er 7erens markedsandel gået op fra 55,9 procent i januar til 56,1 procent i november.

I Danmark har Windows 10 en markedsandel på ni procent, der primært er overtaget fra andre systemer end Windows 7 – f.eks. Windows XP.

SXC - gusmolina

Folketingets website udsat for DDoS

- , indsendt af _tweak

Folketinget.dk – denne side er ikke tilgængelig.

I formiddags blev Folketingets hjemmeside ramt af et hackerangreb, der medvirker, at siden i skrivende stund stadig er nede.

Finn Tørngren, der er presseansvarlig i Folketinget, forklarer til avisen.dk, at man er under et såkaldt ‘Denial of service’ angreb (DDoS), og har været det siden kl. 10.

Folketinget har endnu ikke et overblik over, hvornår sitet er oppe igen eller hvem, der står bag angrebet.

Flickr - LaertesCTB

Forsikring mod ‘Trolling’

-

Det internationale forsikringsselskab Chubb, tilbyder nu en forsikring til deres kunder mod… trolling – eller onlinemisbrug af forskellig art.

Kunder kan få godtgørelse på op til £50.000 for de udgifter, de måtte have på grund af f.eks. onlinemobning. Pengene kan man blandt andet bruge på at hyre et ‘reputation management team, til at genetablere ens digitale omdømme eller få en ekspert til at spore den eller de personer, som står bag onlinemisbruget.

Forsikringen kan tegnes af kunder i Storbritannien.

Apple Inc.

200.000 medarbejdere hos IBM skifter til Mac

- , indsendt af arne_v

Næsten halvdelen af de computeren, IBM har købt ind til nye medarbejdere i 2015 har et æble på coveret.

IBM har siden juni givet medarbejderne muligheden for at vælge mellem PC eller MacBook (Pro eller Air) til deres arbejde, og her har 40 procent i år valgt Mac.

IBM regner med, at op til 200.000 Mac-maskiner skal fordeles blandt medarbejderne over de næste år.

I Danmark vælger over halvdelen af nye IBM-medarbejdere en Mac som arbejdscomputer.

Selv om æblemaskinerne er dyrere i indkøb, tjenes pengene hjem på mindre arbejde for IBMs supportafdeling. I gennemsnit spares 1.800 kroner, hver gang en medarbejder vælger Mac frem for PC.

Supportafdelingen hjælper 40 procent af IBMs Windowsbrugere, mens kun fem procent af Macbrugerne beder om hjælp.

WordPress

WordPress tilføjer REST API og post embedding

-

Den nyeste update af WordPress kommer med en række nye muligheder.

Programmet, der bruges på 25 procent af alle websites, giver med version 4.4 bl.a. mulighed for at dele hele posts på andres sites.
Billeder skaleres nu også automatisk i forhold til skærmstørrelse.

Dertil kommer REST API, der giver udviklere mulighed for at gøre brug af REST APIer oven på CMSet.

4.4 tilføjer også et ‘mobile first’ tema med navnet Twenty Sixteen.

Versionen har fået tilnavnet ‘Clifford’ efter jazz trompetisten Clifford Brown.

Læs om alle elementer i opdateringen hos WordPress

Google

Google: Vores kvantecomputer virker

- , indsendt af _tweak

Der er ifølge Google sket noget at et gennembrud inden for kvantecomputere. Selskabet mener at have fundet en kvante-algoritme, der løser udregninger 100 millioner gange hurtigere end konventionelle udregningsmetoder.

Hvis oplysningen holder vand, kan det blandt andet bruges til store fremskridt i det amerikanske rumprogram.

NASA samarbejder nemlig med Google i projektet – D-Wave X2 computing system – som indtil nu ikke har kunnet bevise, at dets kvantecomputer fungerer.

Googles nye udmelding koncentrerer sig om ‘quantum annealing’, der går ud på at udregne den bedste måde at løse en opgave på ud fra et givent sæt af muligheder – overordnet set.

Baidu

Baidus selvkørende bil gennemfører test

- , indsendt af _tweak

Kinesiske Baudi, der kan ses som en ækvivalent til Google, kæmper for at komme med på bølgen af selvkørende biler.

Selskabets modificerede BMW 3 har nu gennemført en større test under blandede kørselsforhold. Bilen tilbagelagde en rute på cirka 30 kilometer med start ved Baidus hovedkvarter i Beijing.

Bilen udførte uden menneskelig indblanding højre- og venstresving, u-vendinger, overhalinger og sammenfletninger samt en tophastighed på cirka 100 kilometer i timen.

Den selvkørende bil fungerer ved hjælp af Baidus ‘AutoBrain’ software, der står for at genkende objekter, situationer og andre biler.

FBI

FBI: Vi bruger sikkerhedshuller, producenterne ikke ved af

-

Den amerikanske efterretningstjeneste fortæller nu, at man aktivt bruger sikkerhedshuller i software til efterforskningen – sikkerhedshuller, der vel at mærke endnu ikke er kendt af producenten.

Den amerikanske flåde har tidligere direkte annonceret, at man søger folk med kendskab til sikkerhedshuller i software, der har været på markedet kortere tid end seks måneder – en annoncering, der dog blev fjernet igen uden ønske om yderligere kommentarer.

Men nu udtaler lederen af ‘Operational Technology Division’, Amy Hess, at man bruger denne type software i arbejdet.

Ifølge Hess er brugen af disse sikkerhedshuller i ny software ikke FBIs foretrukne arbejdsredskab, da hullerne ofte findes relativt hurtigt af producenten.

Microsoft Corporation

16 forudsigelser fra Microsoft om 2016

-

Microsoft har spurgt 16 af deres førende tænkere inden for teknologi og forskning, hvad de tror 2016 kommer til at byde på.

De 16 mener blandt andet, vi vil se en ny chiparkitektur, der vil give ændringer i forhold til grafikprocessorer.

Håndtering af store mængder data i skyen vil også accelereres.

2016 bliver også året, hvor en ny generation af it-løsninger med garanteret sikkerhed ser dagens lys – også selv om operativsystemet eller anden infrastruktur bliver kompromitteret af hackere.

Sidst men ikke mindst forventer en af eksperterne, at flere sensorer og enheder til overvågning af menneskekroppen vil betyde, at privatpersoner i større omfang kommer til at måle deres egen sundhed på et mere detaljeret plan end nu.