mboost-dp1

Sony

NASA bruger PlayStation VR til udvikling af rumrobotter

-

Det er blevet interessant for NASA at gå skridtet videre i forhold til de robotter, der sendes ud i rummet. Køretøjer er én ting, menneskelignende robotter noget helt andet.

Derfor samarbejder NASA med Sony om at undersøge, hvordan Playstation VR kan være med til at styre disse robotter.

Robotten Robonaut 2 er tiltænkt rumfart, og NASA håber, en mere ‘menneskelig’ måde at kontrollere robotten kan gøre den manøvredygtig. Der er brug for den flydende kontrol, som et menneskes bevægelser har naturligt – og som et tastatur, joystick eller en mus ikke har på samme måde.

Indtil videre har de to selskaber udviklet en PlayStation VR tech-demo med navnet ‘Mighty Morphenaut’, der udforsker kontrolmulighederne.

SXC - gusmolina

DNS-rootservere modstod DDoS-angreb

- , indsendt af _tweak

DNS-rootserverne har inden for kort tid modstået to DDoS-angreb med 5 millioner forespørgsler i sekundet.

Angrebene foregik den 30. november og 1. december og forårsagede kortvarige forstyrrelser. Den foreløbige hændelsesrapport fra rootserver-operatørerne konkluderer, at det er urealistisk at spore trafikken, da angrebet ramte DNS-systemet flere steder samtidigt.

Ifølge hændelsesrapporten bestod trafikken af valide DNS-forespørgsler på ét bestemt domæne, og forespørgslerne blev sendt til de fleste af de 13 DNS-rootservere navngivet A-M.

Europol

Danskere anholdt for indkøb af hackerværktøjer

-

Dansk politi har i samarbejde med Europol anholdt en lille håndfuld personer i Danmark. De sigtes for at have købt ulovlige hackerværktøjer over nettet.

De danske anholdelser er en del af en større international aktion, der fokuserer på køb og salg af såkaldte RAT Tools (Remote Access Trojans), der bruges af hackere. Programmerne kan i sidste ende give hackeren kontrol med inficerede computere inkl. al indhold.

Politiet har afhørt de sigtede, der nu er løsladt igen.

Operation Falling Star, der er Europols navn for aktionen, indbefatter også anholdelser i Norge, Frankrig og Rumænien.

Flickr - saschaaa

MIT udvikler beskedprogram til anonymiseret kommunikation

-

Programmet har fået navnet Vuvuzela efter plastikhornet, der blev brugt yderst flittigt på stadions under fodbold-VM Sydafrika i 2010.

Forskere på MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) står bag programmet, der arbejder med anonymitet på en anden måde end f.eks. Tor browseren, I2P og Hornet.

I stedet for at sende beskederne gennem en række servere (som Tor), bruger Vuvuzela servere, der ud over ‘de rigtige beskeder’ udsender en stor mængde dummy-trafik. På den måde skulle det blive yderst svært for angribere at opsnappe den rigtige kommunikation for slet ikke at nævne at lokalisere afsender og modtager.

MIT har indtil videre testet Vuvuzela på Amazons EC2 servere med én million simulerede brugere. Her kunne Vuvuzela klare over 15.000 beskeder i sekundet – dog med en latency på 44 sekunder.

Sanyo

Smartphone med batteri til over én uge

- , indsendt af _tweak

Nogle af os kan måske huske de tider, hvor en fed mobiltelefon hed Nokia 3310, og hvor telefonen ikke skulle i opladeren hver eller hver anden dag.

Nu kommer producenten Oukitel med en smartphone, der genopliver de gamle mobiltelefoners batterilevetid.

Selskabets nye model ‘K10000’ praler af 10.000mAh, der ifølge Oukitel tager op til 15 dages ‘normal’ brug at køre flad.

Men så er telefonen heller ikke i den hurtigste kategori: 1GHz quad-core MediaTek processor, 720p skærm (på 5,5″) og mulighed for 16GB lagerplads er nogle af specifikationerne.

Prisen er dog heller ikke den mest voldsomme – $240 i forudbestilling.

Symantec corporation

Google smider Symantecs SSL på porten

-

Root certifikater fra Symantec er blevet afvist af Google efter tilbagevendende advarsler.

Afvisningen gælder for Chrome og Android.

Det lader til, Symantec ikke har været påpasselig nok med, hvem de udsteder SSL certifikater til. Google har fundet flere end 2.500 certifikater udstedt til domæner, der endnu ikke eksisterer.

Google har tidligere slået ned overfor problematiske certifikater fra CA DigiNotar i 2011 og CNNIC CA tidligere i år.

sxc.hu - simonok

Hver tredje ‘fildelingssite’ indeholder malware

-

Hvis du henter filer fra sider, hvor brugere deler programmer ulovligt, forhøjes risikoen for, at du får malware på din computer 28 gange – set i forhold til, hvis du ikke besøger disse websider.

Sådan lyder analysen i hvert fald fra Digital Citizens Alliance og RiskIQ, der har analyseret 800 fildelingssider, hvor brugere deler film og tv-serier.

Hver tredje af disse websites indeholdt malware. Ud af denne mængde malware var 45 procent af en type, der forsøger at inficere computeren også selv om brugeren ikke klikker på noget.

54 procent af den fundne malware var af ‘trojansk hest’-typen, mens 29 procent var adware.

SXC - flaivoloka

Din VPN er måske værdiløs

-

VPN-leverandøren Perfect Privacy har fundet et hul i de fleste VPN-services, der gør det muligt at fjerne brugerens anonymisering.

Der er nu gået to uger siden den opdagelse, men mange VPN-leverandører har endnu ikke stoppet sikkerhedshullet med tilnavnet ‘Port Fail’.

Perfect Privacy testede ni større VPN-leverandørers løsninger for ‘Port Fail’ og fandt hul ved fem. Selskabet hævder – måske med en vis selvfølge – at deres løsning ikke er ramt.

Brugere af en VPN har med ‘Port Fail’ ingen mulighed for at opdage, hvis deres anonymitet ophæves.

The Tor Project Inc.

Fransk premierminister tager afstand fra rygter om mere overvågning

- , indsendt af _tweak

Den franske premierminister, Manuel Valls, melder nu ud, at han ikke er tilhænger af et forbud mod offentlig Wi-Fi, brug af Tor-browseren og adgang til krypterede kommunikationskanaler for offentlige autoriteter ved undtagelsestilstande i landet.

Vi skrev for nyligt om fransk politis ‘ønskeliste', der var blevet opsnappet af den franske avis Le Monde. Listen foreslog, at Tor-browseren samt offentlige delte trådløse netværk skulle forbydes, og krypteret kommunikation åbnes for rette myndigheder, hvis landet er i undtagelsestilstand.

Manuel Valls siger nu, at forbud vedrørende offentlig Wi-Fi ikke er en del af nye sikkerhedsforanstaltninger. Det samme gælder et ‘Tor-forbud’. Han har desuden ingen kendskab til, at fransk politi skulle have bedt om en bagdør til programmer som Skype og Whatsapp.

Flickr - LaertesCTB

Storbritannien mest aktive med DDoS i tredje kvartal

-

I modsætning til forrige kvartal har Storbritannien overhalet Kina som det land, hvorfra de fleste dokumenterede DDoS-angreb stammer fra i Q3 2015. Det fremgår af en ny rapport fra it-virksomheden Akamai, der håndterer mellem 15-30 pct. af verdens webtrafik, og som har analyseret en lang række hackerangreb.

I sidste kvartal, Q3, stod Storbritannien for 26 pct. af angrebene, mens Kina og USA indtog de to næste pladser med hhv. 21 og 17 pct.

‘Vi ser, at de lande, som DDoS-angrebene udspringer fra, skifter fra kvartal til kvartal. For et år siden stammede mindre end to pct. af DDoS-angreb fra Storbritannien, og i dag står de for knap 26 pct. Faktisk er det kun Kina og USA, der konsekvent har været i top tre over de primære lande i de sidste fire kvartaler,’ udtaler Per Sterner fra Akamai i Norden.

I Q2 var Kina med 37 pct. klart dominerende, mens USA og Storbritannien stod for hhv. 18 og 10 pct. Se mere i rapporten på side 21 – og en infographic her