mboost-dp1

Casascius

Bitcoin-børs ramt af Trojan – Bitcoin og Litecoin stjålet

- , indsendt af NeoNmaN

Cryptsy, der er en børs for forskellige crypto-valutaer, har været ramt af en trojan.

Programmet har sikkert været i systemet længe, mens det opsamlede data nok til at udføre et angreb. Dette førte til et tab på omkring:

Bitcon: 13.000 BTC
Litecoin: 300.000 LTC

Folkene bag Cryptsy fandt frem til, at udvikleren bag valutaen Lucky7Coin havde placeret en IRC bagdør i ‘wallet’-koden, som gav den mulighed for at agere som en slags trojan.

Det lader til, at den oprindelige udvikler af Lycky7Coin ikke har været en del af planen, og denne har taget affære for at fjerne bagdøren.

Cryptsy har erstattet den mistede valuta.

AMD

Nye 64-bit ARM processorer fra AMD – Opteron A1100

-

Der er kommet en ny serie enterprise processorer fra AMD med det overordnede navn Opteron A1100.

Processorerne er baseret på ARM kerner i stedet for X86, som AMD har brugt indtil nu.

A1000 er designet til flere typer arbejde – netværk, storage, webindhold og 64-bit softwareudvikling.

AMD Opteron A1100 kommer bl.a. med op til otte 64-bit ARM Cortex-A57 kerner med op til 4MB delt level 2 og 8MB delt level 3 cache og to-kanals 64-bit DDR3/DDR4 hukommelse.

Google Inc.

Google indfører promo-koder på Android

-

Udviklere kan nu begynde at uddele promo-koder for at skabe opmæksomhed på deres Android apps.

Google har nu tilføjet muligheden for promo-koder i Developer Console. Koderne kan så bruges til at købe apps eller in-app indhold – ikke abonnement på apps eller indhold.

Det er kun muligt at generere 500 koder i kvartalet pr. konto, og det er muligt at sætte en udløbsdato på koderne.

På iOS har udviklere længe haft muligheden for at uddele promo-koder.

Netflix

Netflix slår ned på VPN

- , redigeret af modgaard

Det bliver sværere at bruge VPN til at komme på f.eks. den amerikanske eller britiske udgave af Netflix.

Selskabet udtaler, at man i de kommende uger begynder at blokere ‘Virtual Private Network’ (VPN), proxy og IP-maskerings-unblockere.

‘De der bruger proxier og unblockere vil kun være i stand til at tilgå servicen (red. Netflix) i det land, hvor de befinder sig. Vi indfører samme eller lignende tiltag, som andre selskaber bruger. Denne teknologi udvikler sig fortsat, og vi udvikler os med den,’ lyder det fra Netflix.

Samtidigt arbejder selskabet på licenserne til indholdet:

‘Vi gør fremskridt i forhold til licensering af indholdet i hele verden… men vi har et stykke gå, før vi kan tilbyde de samme film og serier over det hele.’

I sidste uge blev Netflix tilgængelig i 130 lande, så man nu er oppe på 190 lande i alt. Derfor kan det måske også nu være mere interessant for selskabet at styrke kontrollen med, hvem der ser hvad.

Microsoft Corporation

Et alternativ til Visual Studio er på vej

-

Med overgangen til open source for størstedelen af C# og .Net er der åbnet op for nye værktøjer og i dette tilfælde et alternativ til Visual Studio (VS), der også vil fungere på andre platforme end Windows.

Selskabet JetBrains, der blandt andet står bag det populære VS-plugin ReShaper, er på vej med et nyt IDE med kodenavnet ‘Project Rider’.

Indtil videre fungerer programmet på Windows og Mac OS X, mens Linuxudgaven er i testfasen.

Prisen på Project Rider er endnu ukendt.

SXC - creationc

Chefen må gerne følge med i dine private beskeder

-

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har faldet dom i en sag omkring chefens overvågning af private beskeder i arbejdstiden – chefen må godt kigge med.

Sagen omhandler en rumænsk mand, der var flittig bruger af Yahoo Messenger til private beskeder i arbejdstiden på en arbejdsplads, hvor den slags brug af social software i arbejdstiden var imod selskabets regler.

På grund af sidstnævnte havde arbejdsgiveren lov til at følge med i loggen over den ansattes aktiviteter, lød dommen.

Den anden vej rundt skal selskabets reglementer også beskytte medarbejderne mod en ubegrænset snagen fra arbejdsgiveren.

Højesteret i Danmark kom i 2015 frem til samme konklusion, når arbejdsgiver har mistanke om, at medarbejderen uberettiget sender fortrolige erhvervshemmeligheder til tredjemand, skriver Computerworld.

Google

Google arbejder på lettere visning af Chrome på tv

-

Du kan med den nuværende betaversion af browseren Chrome prøve Googles ændrede måde at vise browserindhold på TV’et – hvis du har Chromecast på TV’et.

I stedet for at skulle forbi Chrome Web Store kan man i betaversionen højreklikke på siden og vælge ‘Cast’.

Du kan prøve det ved at skrive ‘chrome://flags/#media-router’ i adressefeltet og tillade ‘Media Router’.

Der kan dog være bugs ved den nye feature.

IBM

IBM puster liv i Watson

-

For fem år siden slog IBMs Watson-computer verdensmesteren i Jeopardy – nok mest et gimmick.

Men nu har IBM delt Watson op i 40 individuelle kompetenceområder, der hver især skal kunne yde AI-svar til forskere og videnskabsmænd verden over.

Én ud af tre faglige retninger for computeren er ‘Watson Health’, hvor IBM har indgået partnerskab med fitnessgiganten Under Armour, der driver verdens største fitness-kæde af applikationer med over 160 millioner medlemmer.

Under Armours UA-Record app skal med hjælpe fra Watson blive den første helse-app, der kombinerer, sammenligner og analyserer brugernes fysiologiske data.

sxc.hu - simonok

Crackas With Attitude er tilbage – går efter spionchef

-

En teenager med tilknytning til hackergruppen ‘Crackas With Attitude’ (CWA) skaffede sig i oktober 2015 adgang til CIA-chef John Brennans personlige e-mailkonto.

Nu går gruppen ifølge et medlem efter den øverste chef for National Intelligence, James Clapper. National Intelligence administrerer landets efterretningstjeneste.

CWA-medlemmet påstår, at gruppen har hacket sig ind på den personlige e-mailkonto for både James Clapper og hans kone, hans telefon og internetforbindelse. CWA har brugt deres adgang til at viderestille alle telefonopkald til organisationen Free Palestine Movement.

Sony

Samme billedkvalitet ved halv båndbredde

-

En ny algoritme til videokomprimering – h.265/High Efficiency Video Coding (HEVC) – giver samme billedkvalitet som nuværende H.264/AVC men bruger kun den halve båndbredde.

Dette kan gøre udbredelsen af 4K videostreaming mindre belastende for netværket. Resultaterne stammer fra en test hos BBC.

Videokomprimeringens kvalitet anslås ved Peak Signal to Noise Ratio (PSNR), hvor man måler, hvor mange komprimeringsartifakter, der opstar i videostrømmen ved en given komprimeringsrate.

Metoden med PSNR svarer dog ikke på, hvordan mennesker opfatter billedkvaliteten. Derfor har BBC også testet H.265/HEVC på en række personer – med positive resultater.