mboost-dp1

SXC - csp

Australsk opposition vil blokere for “fejlbehæftet” internetfilter

- Via ABC Australien - , redigeret af Emil

Den australske oppositions talsmand Joe Hockey udtaler, at de ikke vil støtte regeringens planlagte internetfilter.

Filteret blev annonceret for to år siden som en del af regeringens planer om at beskytte børn mod pornografi og krænkende indhold. Filteret er siden blevet anklaget for at være censur, blandt andet af Google og den amerikanske regering.

Hockey har udtalt, at hvis Labor vinder valget, vil oppositionen ikke støtte filteret.

Joe Hockey skrev:
Vi mener ikke at filteret vil virke, og vi mener dets politik er fejlbehæftet.

De vil i stedet holde sig til deres plan, som skal give forældrene mere kontrol.

Joe Hockey skrev:
The ISP filter-based system does not work, therefore it creates … an assumption of trust that cannot be met by the technology.

SXC - Woodsy

Smartphones kan måske snart erstatte amerikanske kreditkort

- Via BusinessWeek - , redigeret af Emil

Det anslås, at der findes 1 milliard kreditkort i USA. I fremtiden kan nogle af dem måske erstattes af smartphones, for AT&T, Verizon Wireless og T-Mobile har planer om et samarbejde, som skal udvikle et mobilbetalingssystem, der kan udfordre Visa og MasterCards førerpositioner på betalingsmarkedet.

Partnerne vil teste systemet i butikker i Atlanta samt tre andre nordamerikanske byer. Der findes dog ingen tidsplaner endnu. Ligeledes er der ikke lækket tekniske detaljer, men systemet vil fungere ved, at man holder sin smartphone op foran en elektronisk læser.

Systemet spås popularitet hos detailhandlere, der i årevis har savnet konkurrence til Visa og MasterCard, som kræver mange gebyrer.

Brian Dodge, Retail Industry Leaders Association skrev:
A secure and reliable competing network that … reduces retailers’ costs would be welcomed news.

NASA/Orbital Debris Program Office

Kæmpeballoner kan bruges til at rydde op i rumskrot

- Via SpaceDaily - , redigeret af Emil

Der svæver over 100.000 stykker rumskrot med en diameter på over 1 centimeter rundt i rummet. Det svarer til knap 1,8 millioner kg skrot, som truer blandt andet de fungerende satellitter med sammenstød. Som et forslag til en løsning har Dr. Kristen L. Gates fra Global Aerospace Corporation (GAC) foreslået, at man sætter en ballon på størrelse med en fodboldbane fast til skrottet.

Ballonen vil øge den aerodynamiske modstand med en faktor på flere hundrede. Det vil til sidst bringe skrottet ned i atmosfæren, hvor det vil brænde op. Ved større objekter, som ikke kan nå at brænde op, kan ballonen bruges til at styre objektet i havet.

Ballonen kan nemt pustes op i rummet og kan af robotter tilkobles det nuværende rumskrot. Samtidig vil ballonen være fremstillet sådan, at den ved sammenstød med andet rumskrot hverken vil punktere eller brække skrottet i mindre stykker.

En repræsentation af mængden af rumskrot kan ses på nyhedsbilledet til højre.

U.S. Air Force

De fleste forbrugere støtter deres regering i cyberspionage

- Via Eweek Europe - , redigeret af Emil

Næsten to tredjedele af it-forbrugerne i verden mener ifølge Sophos halvårsrapport om computersikkerhed, at det er acceptabelt for deres regeringer at spionere på andre lande ved at hacke eller installere malware. 23 % af de adspurgte mener yderligere, at disse handlinger også er acceptable i fredstid.

1 af 14 adspurgte mener, at DDoS-angreb mod andre landes kommunikations- eller økonomi-hjemmesider er acceptable i fredstid. Til gengæld siger næsten halvdelen, at et sådant angreb kun er i orden, hvis landet er i krig, mens 44 % mener, at et angreb aldrig vil være acceptabelt.

En anden overraskende konklusion fra rapporten er, at 32 % af de adspurgte mener, det burde være tilladt for lande at installere malware og hacke sig ind i firmaer fra andre lande, hvis formålet er at opnå en økonomisk fordel.

Federal Trade Commision

Intel skal drive ærlig forretning

- Via CNET News - , redigeret af Emil

I sagen mellem den amerikanske handelskommission FTC og Intel, hvor parterne har indgået et forlig, er detaljerne om forliget nu blevet offentliggjort.

Som forventet undgik Intel en bøde i stil med den de modtog fra EU-kommissionen, hvor de kom af med $1,4 milliarder dollars. Chipgiganten skal derimod forpligtige sig til at overholde en række retningslinjer for salg af deres produkter.

Blandt andet må de ikke give rabatter, der er afhængige af, hvor meget de køber hos konkurrenterne, heriblandt AMD, et punkt der har været et af fokusområderne i undersøgelsen. Netop dette punkt var også hjørnestenen i sagen mellem AMD og Intel, hvor Intel indgik et forlig med AMD på $1,25 mia.

Ud over CPU-markedet har FTC valgt at udstikke samme retningslinjer for grafikchipmarkedet, hvor Intel sidder tungt på især integrerede løsninger.

Både AMD og Intel har udtrykt tilfredshed med FTC’s afgørelse.

Læs også: Intel indgår forlig med den amerikanske handelskommission

HTC

HTC-telefon med dual-kerne Snapdragon-processor afsløret

- Via AlienBabelTech - , redigeret af Pernicious

Der har i nogen tid gået rygter omkring en ny HTC-telefon med kodenavnet “Project Emerald”, der skulle komme med en dual-kerne Snapdragon-processor fra Qualcomm. Nu lader det til, at en telefon ved navn HTC Glacier er dukket op, som meget vel kunne være omtalte projekt.

Afsløringen er lavet af siden AlienBabelTech.com, der opdagede, at man i benchmark-databasen hos GLBenchmark.com kunne se en telefon ved navn HTC Glacier. Netop GLBenchmark er det førende program til at teste mobile enheders ydelse inden for afvikling af OpenGL ES.

Ifølge databasen ydede HTC Glacier 1432 frames i GLBenchmark 1.1-testen ved en opløsning på 800×480. Til sammenligning ydede HTC Desire 500 frames og HTC EVO 4G 516 frames, hvilket kunne tyde på, at der er tale om en dual-kerne-processor i den nye telefon.

Alt dette, samt at testeren, der har uploadet resultatet, angiveligt arbejder for T-Mobile i USA, som netop har bestilt Project Emerald specifikt til dem, fører AlienBabelTech til den konklusion, at Emerald og Glacier er samme projekt.

Følg kilden til linket for den fulde argumentation med billederne fra testen, som nu er fjernet i den officielle database.

Google

Android-markedet vokser med 200.000 enheder om dagen

- Via CNET News - , redigeret af Emil

For få dage siden kunne en rapport fra firmaet Canalys oplyse, at salget af Android-baserede enheder er vokset med 886 % i løbet af det seneste år. Hos Google bekræfter Eric Schmidt de gode tal.

Schmidt var taler ved den årlige Techonomy-konference, der netop er startet, og her oplyste han, at der p.t. sælges omkring 200.000 android-baserede enheder hver dag.

For blot to måneder siden var tallet på det halve, hvilket viser en kraftig stigning i salget, en stigning han er spændt på at se toppen af.

De meget flotte salgstal skæpper også godt på Google bundlinje, dog ikke i form af indtægter for operativsystemet, da det er gratis. Derimod betyder det øgede antal android-enheder, typisk smartphones, at flere og flere søger på nettet via telefonen.

Ifølge Schmidt dækker indtægterne fra de mange søgninger mere end rigeligt deres investering i Android.

Læs også: Android-salg er eksploderet

Facebook

Facebook mere end fordobler størrelsen på nyt datacenter

- Via Computerworld - , indsendt af OnkelDunkel

Hos Facebook er de i fuld gang med at bygge deres første datacenter i staten Oregon, men allerede inden de er helt færdige, er det blevet besluttet at udvide.

Den oprindelige plan omfatter et datacenter med et areal på 13.600 kvadratmeter, der skal stå klart i starten af næste år. Facebook forventer dog så stor en vækst, at de vil udvide med yderligere 14.800 kvadratmeter.

Opførelsen af udvidelsen har været en mulighed fra starten og var indregnet ved købet af grunden til datacenteret. Hos Facebook forventer man, den anden del af byggeriet vil stå klar i starten af 2012.

Ligesom datacenteret der er under opførelse nu, vil udvidelsen også benytte sig af energieffektive løsninger, der skal være med til at gøre datacenteret mere energibesparende sammenlignet med andre centre.

Hos Greenpeace er man dog ikke glade for Facebooks datacenter, idet valget af lokation gør, at den energi, som de vil forbruge, hovedsageligt vil stamme fra kulfyrede kraftværker.

Læs også: Facebook bygger sit eget datacenter

Google

Google erkender nederlaget; Dropper Wave som selvstændigt produkt

- Via Google Blog - , redigeret af Pernicious , indsendt af SuX

Hypen omkring Google Wave var stor, inden det blev lanceret, men siden da har man ikke hørt meget til produktet. Nu har Urs Hölzle, vicepræsident for Googles foretagender, lagt et indlæg på den officielle Google blog, hvori han fortæller, at Google ikke længere vil varetage Wave som et selvstændigt produkt.

Antallet af brugere har simpelthen ikke levet op til forventningerne, hvorfor man nu skrinlægger projektet. Til gengæld vil de nyudviklinger, som Wave kunne tilbyde, finde vej ind i andre Google-produkter. For eksempel skabte Wave-holdet en stavekontrol, som rettede kontekster og ikke bare ord-for-ord.

Hölzle lover, at Wave vil blive vedligeholdt indtil årets udgang, derefter er det ikke til at sige, hvad der sker. Inden da vil Google frigive værktøjer, som gør det muligt at eksportere sine ting fra Wave.

Facebook

Facebooks reklameindtægter er på himmelflugt

- Via BusinessWeek - , redigeret af Emil

Facebooks største annoncører bruger i dag mindst 10 gange så mange penge på reklamer på Facebook, som de gjorde for blot et år siden. Nogle firmaer bruger hele 20 gange mere:

Facebook COO Sheryl Sandberg til BusinessWeek. skrev:
Two years ago the big brands were experimenting with us. They started buying with us a year ago. Now, they’re going big.

Facebook vil ikke oplyse konkrete tal på virksomhedens reklameindtægter. Dog er det tydeligt, at Facebook har forsøgt at skabe attraktive vilkår for annoncører ved at inddrage de sociale relationer mellem brugerne i sidens reklamer. Når man på Facebook ser en reklame for et tøjmærke, vil der neden under stå, hvem af ens venner der anbefaler produktet. På den måde kan firmaer lave reklamer med høj troværdighed, fordi produkterne bliver anbefalet af rigtige mennesker, som den enkelte Facebook-bruger kender og stoler på.

Facebook er verdens største sociale netværk og havde i juli 2010 mere end 500 millioner aktive brugere. Mere end 2,5 millioner danskere har oprettet en profil på den populære hjemmeside