mboost-dp1

Apple Inc.

Amerikanske it-virksomheder topper i branding-undersøgelse

- Via Computerworld DK - , redigeret af Emil , indsendt af arne_v

Magasinet Forbes har for nyligt kåret de mest værdifulde brands i verden, og særligt de amerikanske it-virksomheder sætter sig tungt på toppen. Således er det i top 5 kun Coca-Cola på tredjepladsen, som ikke er en it-virksomhed.

Ifølge Forbes har Apple det mest værdifulde brand i verden, efterfulgt af Microsoft på andenpladsen. IBM ligger nummer 4 og Google er nummer 5. Også Intel, Cisco, HP og Oracle fremtræder højt oppe på listen.

Af elektronikvirksomheder fra andre kontinenter finder man blandt andet Nokia på 10. pladsen og Nintendo på en 27. plads.

Der peges på, at specielt det enorme hjemmemarked i USA giver en stor fordel for de amerikanske giganter, som man ikke finder i andre lande. Herudover kan det engelske sprog være en faktor samt en risikovillighed, som ikke ses ligeså meget i andre lande.

Mens nogle analytikere spår undersøgelser med lignende resultater langt ud i fremtiden, mener andre, at markedet langsomt tipper fra amerikansk og europæisk dominans over til fordel for det asiatiske og i særdeleshed det kinesiske marked, hvorfor vi vil se langt flere store virksomheder derfra i fremtiden.

ESA

En tredjedel af Mars kan have været dækket af vand

- Via Videnskab.dk - , redigeret af Emil , indsendt af ktg

Forskere, som har studeret sporene efter floder på Mars, mener, det er sandsynligt, at helt op til en tredjedel af planeten kan have været dækket af vand for cirka tre milliarder år siden. De mener nemlig, at Mars har haft en hydrologisk cyklus på samme måde som Jorden.

Det betyder, at Mars blandt andet har haft nedbør, skydannelse og grundvand, ligesom Jorden har det i dag. Man har tidligere haft teorier om det samme, men beviserne har været for usikre.

Forskerne er nået frem til resultaterne ved at analysere floddeltaer og floddale på planeten, og de fandt frem til, at mange af deltaerne lå i samme højde og sandsynligvis derfor har dannet en kystlinje.

I alt regnes det med, at der har været omkring 124 millioner kubikkilometer vand på planeten, hvilket svarer til et hav på 550 meters dybde, hvis det var spredt ud over hele planeten.

Flickr - Billogs

Software Freedom Conservancy vinder sag om GPL-overtrædelse

- Via The Register - , redigeret af Emil

Firmaet Westinghouse Digital Electronics (WDE) har ved den amerikanske domstol tabt en sag mod Software Freedom Conservancy (SFC), som anklagede dem for at overtræde GPLv2-licensen. WDE’s overtrædelse ligger i, at de har kopieret, modificeret og distribueret UNIX-værktøjet BusyBox i deres HDTV-firmware uden at efterleve licensen.

Retten har dømt WDE til at betale godt 500.000 kr. i erstatning samt næsten 300.000 kr. i sagsomkostninger til SFC. Derudover skal de stoppe al distribution af produkter, der indeholder BusyBox.

WDE er dog gået i betalingsstandsning, hvorfor SFC sandsynligvis skal have fat i kurator for at få fat i nogle af de penge, som retten har tildelt dem.

Det er første gang, at et firma, som har overtrådt GPL-licensen, beordres til at stoppe distributionen, men det er muligvis ikke sidste. SFC har nemlig 13 andre retssager kørende mod store firmaer, som overtræder GPL – heriblandt Samsung Electronics America og JVC Americas.

NASA

Saturnmåner deler ilt med hinanden

- Via Ingeniøren - , redigeret af Emil , indsendt af ktg

En model udviklet på NASAs Goddard Space Flight Center forklarer, hvorfor der kan spores ilt i atmosfæren på Saturns måne Titan. Spørgsmålet har drillet astronomerne siden 2004, hvor rumsonden Cassini målte små mængder af ilten i en atmosfære, som ellers kun består af kvælstof.

Det viser sig, at ilten stammer fra isgejsere på en anden af Saturns måner, Enceladus. Gejserne sender vandmolekyler ud i Saturns magnetosfære, hvor de nedbrydes til ilt og brint og fragtes videre til Titan.

Enceladus pumper hvert sekund 300 kg frossent vand ud i Saturns magnetosfære. Vandmolekylerne sendes afsted på grund af et tryk af gas, som ligger under isen, og da de kun behøver opnå en hastighed på få hundrede meter i sekundet, kommer molekylerne nemt i kredsløb om Saturn og altså videre til Titan.

Flickr - saschaaa

Google og Verizon kan ødelægge netværksneutralitet

- Via CNET News - , redigeret af Pernicious

Google og den amerikanske telegigant Verizon, som også er en af landets største internetudbydere, har indgået en aftale, som kritikere mener, vil ødelægge netværksneutraliteten.

Netværksneutralitet er begrebet om, at alt indhold på internettet, om det så er en auktion på eBay eller en video fra YouTube, behandles ens af internetudbyderne, og at der hverken prioriteres eller censureres. Der har i længere tid foregået forhandlinger mellem den amerikanske regering og internetudbyderne om, hvordan en lov på området skal defineres.

Ifølge rapporter har Google og Verizon valgt at udvikle deres egen aftale om, hvordan trafik på internettet skal håndteres. Aftalen stopper Verizon i at sænke hastigheden på indhold, som sendes over deres internetkabler, men nævner til gengæld ingenting om det mobile netværk.

Kritikere frygter, at aftaler som denne kan føre til, at store firmaer i fremtiden betaler for, at deres hjemmesider og data vil få førsteprioritet hos internetudbyderne. Firmaer som Google, hvis hjemmeside YouTube trækker enorme mængder af data hver dag, kan endda blive tvunget til at betale internetudbyderne for at prioritere deres data, da siderne ellers ikke vil kunne fungere.

Google har tidligere været fortaler for restriktioner, som gjorde, at ISP’erne ikke måtte prioritere i indholdet på nettet, mens Verizon bad om det modsatte for at “beskytte ydelsen på deres netværk”.

ESO

Supernova kan ses i 3D

- Via BBC News - , redigeret af Pernicious , indsendt af ktg

Astronomer har gennem VLT (Very Large Telescope) i Chile observeret følgerne af en supernova i 3D. Billederne af supernovaen 1987A, som ligger 168.000 lysår væk i den Store Magellanske Sky, er de første af sin slags.

Supernovaen kunne først ses i 1987 og var den første supernova i 383 år, som kunne observeres med det blotte øje. 3D-billederne viser, at eksplosionen var meget stærk og koncentreret i særligt én retning, hvilket gav en mærkelig form, hvor nogle dele strækte sig længere ud i rummet end andre.

Dette fænomen fremtræder også i de seneste computermodeller af supernovaer, som viser, at store ustabiliteter finder sted under eksplosionen.

Du kan se en video af 3D-billederne herunder.

Microsoft

Microsofts hemmelige hardware er Microsoft Arc Touch Mouse

- Via Neowin - , redigeret af Pernicious , indsendt af Billy Blaze

Ifølge Neowin.net er den hardware, som Microsoft har vist billeder af på Twitter, ikke en tablet-computer, men Microsoft Arc Touch Mouse, en konkurrent til Apples Magic Mouse.

Tidligt i juli begyndte butikker at oprette prislister for en “Microsoft Arc Touch Mouse”, og domænet arctouchmouse.com blev registreret af Microsoft tilbage i marts.

Musen er resultatet af et forskningsprogram som Microsoft døbte “Mouse 2.0”, og som endte i flere designs for en prototype af en touch-mus, der blev fremvist i oktober sidste år. Det er meningen, at musen skal lanceres i september, som et billigere alternativ til touch-displays til brug med Windows 7. Den amerikanske pris vil ifølge oplysningerne ende på hvad der svarer til knap 400 kroner.

Læs også: Microsoft fremviser nye prototype mus
Læs også: Microsoft viser lidt af, hvad der kan være den kommende tablet-computer

Google

Google opkøber Instantiations Java-afdeling

- Via ZDNet - , redigeret af Emil , indsendt af Corholio

Google har opkøbt softwareproducenten Instantiations Java-afdeling, som blandt andet kendes for deres Eclipse plugins samt produktet GWT Designer, en WYSIWYG-editor til Google Web Toolkit.

Netop dette produkt er muligvis, hvad der fangede Googles opmærksomhed i første omgang, og Instantiations er da også blevet integreret som en del af Google Web Toolkit-holdet. Der spekuleres yderligere i, om GWT Designer vil blive integreret i Googles gratis GWT-udviklingsværktøjer, selvom der ikke foreligger nogen officielle udmeldinger om produktets fremtid i øjeblikket.

Instantiations Smalltalk-udviklere og produkter vil fortsætte som et nyt firma med samme navn, da det ikke har været en del af opkøbet.

Microsoft

Microsoft klar med fjerde IE 9-preview

- Via MSDN Blogs - , redigeret af Emil

Udviklingen af den næste udgave af Internet Explorer skrider frem efter planen, og i den forbindelse har Microsoft udgivet den fjerde test-udgave af IE 9.

Denne gang er der igen fokus på hardware-accelererede funktioner, som blandt andet omfatter komplet acceleration af HTML5 – tekst, grafik, video og lyd – hvilket giver en markant bedre ydelse end i konkurrerende browsere.

Ud over hardware-acceleration er der generelt blevet lavet forbedringer, så browseren er blevet hurtigere. I Webkit Sunspider-testen er IE 9 således blandt de hurtigste, kun overgået af Chrome 5 og 6 samt Opera 10.6.

Endnu en gang er det muligt at teste de nye funktioner via eksempler på Microsofts Testdrive-side, der blandt andet omfatter en musik-sequencer og et lille spil med en dansende hamster.

IE 9 preview 4 vil være den sidste preview inden den kommende beta-udgivelse.

porah

Australien indfører forældrestyring på digitale tv

- Via The Register - , redigeret af Emil

Australiens Kommunikations- og Medie-Autoriet (ACMA) har i månedsvis ledt efter en teknologisk løsning, som kan gøre forældrestyring på digitale tv-modtagere solgt i Australien til et krav.

Resultaterne er blevet offentliggjort denne uge, og forældrestyringen er derfor et krav som alle digitale tv, der sælges i landet, skal indeholde efter den 4. februar 2011.

Styringen baserer tv’ets adgang til programmer ud fra alderen, som programmet kræver. Denne alder styrer tv-kanalerne selv, men de overvåges af ACMA for eventuelle klager.

Modsat det meget omtalte australske internetfilter er denne forældrestyring frivillig og skal altså selv slås til af forældrene.