Astronomer og andre videnskabsmænd kender efterhånden meget til planeterne i vores solsystem, men alligevel mangler der et par grundlæggende oplysninger.
En af disse er omdrejningstiden for solsystemets anden største planet, Saturn, hvor det endnu ikke er lykkedes at bestemme den nøjagtige rotationshastighed.
Gasplaneter er generelt svære at bestemme rotationshastighed på, idet der i sagens natur ikke er nogen faste holdepunkter på overfladen af planterne. For Saturn opdagede man med Voyager-rumsonden, at der blev udsendt et radiosignal, som pulserede med et interval på 10 timer og 39 minutter, hvilket man derfor antog, var tiden, det tog for én rotation.
Senere målinger fra andre rumsonder har dog afsløret, at radiosignalet ikke er konstant og kan variere, men ikke hvad der er årsagen til variationen. Forskere fra University of Leicester har nu opdaget, at nordlyset på Saturn også påvirkes at den ukendte kraft, der ændrer radiosignalet.
Det er ifølge forskerne en vigtig opdagelse, da det giver en meget bedre idé om, hvor de skal kigge for at finde svaret, hvilket de nu mener, er kædet sammen med planetens magnetfelt.