mboost-dp1
Hvordan er dette muligt?
http://www.killsometime.com/Video/video.asp?ID=799
Hvorfor sprænger flasken ikke? Og hvad fanden køler øllet ned?
Eller er det fake?
Eller har de puttet noget i, de rreagerer ved at flasken bliver banket ned i bordpladen(?)
Hvorfor sprænger flasken ikke? Og hvad fanden køler øllet ned?
Eller er det fake?
Eller har de puttet noget i, de rreagerer ved at flasken bliver banket ned i bordpladen(?)
Fang en fysisk kemibog og slå op under supercooling/supercooled hvis du vil have den helt præcise forklaring. Kort og upræcist forklaret skyldes det, at øllet er underafkølet og ved tilførsel af energi forrykkes termodynamiske og kinetiske ligevægte samtidigt med at vandmolekylerne fanger en overflade de kan udkrystalisere på og øllen fryser instantant.
Det er ikke en fake. Du kan sagtens genskabe det ved at smide en øl i fryseren og tage den ud før den fryser. Ølflasken er så stærk at den ikke sprænger pga isen.
http://www.darylscience.com/Demos/BeerFreeze.html
Kort sagt, så er øllen i ligevægt hvor den ikke fryser. Ved at slå den ned i borden eller åbne den ødelægges denne ligevægt og øllet fryser.
http://www.darylscience.com/Demos/BeerFreeze.html
Kort sagt, så er øllen i ligevægt hvor den ikke fryser. Ved at slå den ned i borden eller åbne den ødelægges denne ligevægt og øllet fryser.
Modsatte effekt kan også opnåes via en mikrobølgeovn.
Google video
Teknisk set foregår det ved at man tager noget med en meget jævn overflade (e.g. glas) og så putter det ind i mikrobølgeovnen. Idet overfladen er meget jævn, har de normale "bobler" man ser under kogning intet sted at starte, og vandet derfor ikke koger.
Kunne forestille mig at det var samme effekt man ser her. Med modsat fortegn ;)
Google video
Teknisk set foregår det ved at man tager noget med en meget jævn overflade (e.g. glas) og så putter det ind i mikrobølgeovnen. Idet overfladen er meget jævn, har de normale "bobler" man ser under kogning intet sted at starte, og vandet derfor ikke koger.
Kunne forestille mig at det var samme effekt man ser her. Med modsat fortegn ;)
#4
Ja det bliver overopvarmet ikke? Har hørt nogle der var tæt på at komme galt afsted med en kop kakao da vedkommende tog den ud af micro ovnen og rørte med skeen!
#3
Er det derfor et plastik bærger med øl i ikke smelter når man tager det over et starinlys? Kan det sammenlignes?
Ja det bliver overopvarmet ikke? Har hørt nogle der var tæt på at komme galt afsted med en kop kakao da vedkommende tog den ud af micro ovnen og rørte med skeen!
#3
Kort sagt, så er øllen i ligevægt hvor den ikke fryser. Ved at slå den ned i borden eller åbne den ødelægges denne ligevægt og øllet fryser.
Er det derfor et plastik bærger med øl i ikke smelter når man tager det over et starinlys? Kan det sammenlignes?
#5
Det tror jeg ikke. Det jeg mener, der sker i den situation er, at energien fra ilden overført til bægeret med det samme absorberes af øllet. Da øllet indeholder meget vand, som har en meget høj specifik varmekapacitet, kan det absorbere meget energi inden det bliver varmt.
Er det derfor et plastik bærger med øl i ikke smelter når man tager det over et starinlys? Kan det sammenlignes?
Det tror jeg ikke. Det jeg mener, der sker i den situation er, at energien fra ilden overført til bægeret med det samme absorberes af øllet. Da øllet indeholder meget vand, som har en meget høj specifik varmekapacitet, kan det absorbere meget energi inden det bliver varmt.
[url=#4]#4[/url] Benjamin Krogh
Jeg kender ikke svaret, det er bare ikke åbenlyst for mig, om der er tale om en overopvarmning af vandet, eller om kogepunktet ændres idet der blandes noget i.
Modsatte effekt kan også opnåes via en mikrobølgeovn.I den video bliver der jo blandet noget i vandet efter det er blevet varmet op. Vands frysepunkt kan sænkes ved at blande det med f.eks. salt. Kan vands kogepunkt også sænkes ved at blande det med et passende materiale?
Jeg kender ikke svaret, det er bare ikke åbenlyst for mig, om der er tale om en overopvarmning af vandet, eller om kogepunktet ændres idet der blandes noget i.
Ifølge denne side er det instant coffee der blandes i, og det er fordi at vandet er varmet for meget op..
#7 Kasperd
De blander noget i vandet, i dette tilfælde instant coffee tror jeg, for at give noget boblerne kan "starte ved".
Præcis samme princip som når man "overspænder" (så vidt jeg husker) vand ved at opløse for meget salt i det.
Varmt vand kan indeholde mere salt end kolt, så har man opløst salt i kogende vand, og køler vandet ned kan man stå med at have mere salt opløst end "muligt". Ved at putte et enkelt saltkorn i vandet kan man se at den ekstra mængde salt udkrystalliseres næsten øjeblikkeligt. De fleste herinde har nok set de "varmepuder" der fungerer efter dette princip (Blot med en chip i stedet for saltkorn)?
Videoen var den første den bedste jeg fandt da jeg søgte efter "superheated water" på google.
For mere info brug din wiki (Fandt lige disse artikler der beskriver lidt af det hele):
http://en.wikipedia.org/wiki/Superheating
http://en.wikipedia.org/wiki/Supersaturation
http://en.wikipedia.org/wiki/Supercooling
De blander noget i vandet, i dette tilfælde instant coffee tror jeg, for at give noget boblerne kan "starte ved".
Præcis samme princip som når man "overspænder" (så vidt jeg husker) vand ved at opløse for meget salt i det.
Varmt vand kan indeholde mere salt end kolt, så har man opløst salt i kogende vand, og køler vandet ned kan man stå med at have mere salt opløst end "muligt". Ved at putte et enkelt saltkorn i vandet kan man se at den ekstra mængde salt udkrystalliseres næsten øjeblikkeligt. De fleste herinde har nok set de "varmepuder" der fungerer efter dette princip (Blot med en chip i stedet for saltkorn)?
Videoen var den første den bedste jeg fandt da jeg søgte efter "superheated water" på google.
For mere info brug din wiki (Fandt lige disse artikler der beskriver lidt af det hele):
http://en.wikipedia.org/wiki/Superheating
http://en.wikipedia.org/wiki/Supersaturation
http://en.wikipedia.org/wiki/Supercooling
#11 Så vist jeg ved, nej. Alt efter hvad du hælder i vand, kan du få både exotermiske og endetermiske reaktioner. Jeg ved bare ikke om det også gælder for "overopløsninger" (Ved godt jeg finder på et nye ord hele tiden).
Opret dig som bruger i dag
Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.
Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

- Forside
- ⟨
- Forum
- ⟨
- Tagwall
Gå til bund