mboost-dp1

Skal der oregano på pizza'en?


Gå til bund
Gravatar #1 - Adagio
12. aug. 2011 05:23
Hell no!

Er træt af altid at skulle sige til dem at jeg ikke skal have det med jeg ikke har besilt. Hver gang man køber en bil skal man da heller ikke sige til forhandleren at man ikke vil købe en trailer med
Gravatar #2 - Nagelfar^^
12. aug. 2011 06:11
#1
Så du vil gerne have en verden hvor en pizza=fladbrød og så er det op til en selv at sige at man skal have den med tomat/ost/oregano?

det er samme diskussion som den med "pickles i en burger"

Hej mr. mcdonaldsmedarbejder! jeg vil gerne bede om en burger med bolle, salat, tomat, syltede agurker, løg, bøf, ost, og måske lidt sesam på toppen?

eller for at blive lidt i din bilanalogi, vil gerne have en renault med forlygter, sæder, rat, hjulkapsler....... u get the point

så siger jeg hell no. Bestil nr. 67 og sig fucking minus oregano hvis det er sådan du roller ^^
Gravatar #3 - Bettemand
12. aug. 2011 06:17
Altså i Italien, der hvor stadset kommer fra, er der jo oregano på alle pizzaer. Hvis ikke direkte strøet på toppen er det et absolut must at have med i tomatsovsen. Den eneste grund til der ikke skulle være oregango på en pizza skulle være, hvis man er allergisk.
Gravatar #4 - Bubbi
12. aug. 2011 06:37
Oregano skal da på en pizza..!
Sammen med pepperoni og ananas!!

En ting der absolut ikke høre hjemme på en pizza er
salat og f*cking dressing!!
Gravatar #5 - Nagelfar^^
12. aug. 2011 06:43
#4
hør! hør! salat/dressing hører ingen vejne hjemme på en pizza.
Gravatar #6 - Magten
12. aug. 2011 06:49
JA! Det er noget mærkeligt noget at mange pizzariaer er stoppet med at putte det på.

Det kommer dog an på hvad for en pizza det er vil jeg sige.. Der skal sgu ikke oregano på hvis jeg køber en med tomat, ost, sharwarma, chili og hvidløg..
Gravatar #7 - lorric
12. aug. 2011 08:17
Det rigtige spørgsmål er vel om der skal apostrof i pizzaen.
Gravatar #8 - OxxY
12. aug. 2011 08:27
Magten (6) skrev:

Det kommer dog an på hvad for en pizza det er vil jeg sige.. Der skal sgu ikke oregano på hvis jeg køber en med tomat, ost, sharwarma, chili og hvidløg..


Gu ska der så!
Gravatar #9 - mireigi
12. aug. 2011 08:52
Kan Oregano overhovedet bruges som krydderi på andet end pizza og i pastaretter?
Gravatar #10 - Windcape
12. aug. 2011 08:53
Krydderier på skal jo generelt i tomatsovsen, da hverken frisk eller tørret oregano egner sig til at blive bagt i en stenovn (eller en alm. ovn på 250-275 grader).

Og ja, der skal oregano i tomatsovsen! Alt andet er jo blasfemi.
Gravatar #11 - terracide
12. aug. 2011 08:54
Bettemand (3) skrev:
Altså i Italien, der hvor stadset kommer fra, er der jo oregano på alle pizzaer.


Pizza kommer lige så lidt fra Italien af som pasta gør...
Gravatar #12 - Windcape
12. aug. 2011 08:54
mireigi (9) skrev:
Kan Oregano overhovedet bruges som krydderi på andet end pizza og i pastaretter?
Til retter med lam (som kompliment, eller alternativ til, mynte), og til kebab.

Og stort set hver eneste form for gryderet du kan forestille dig.
Gravatar #13 - Magten
12. aug. 2011 08:55
Windcape (10) skrev:
Krydderier på skal jo generelt i tomatsovsen, da hverken frisk eller tørret oregano egner sig til at blive bagt i en stenovn (eller en alm. ovn på 250-275 grader).
Det er derfor man kommer det på når pizzaen kommer ud af ovnen. Skal man da lære jer jyder alt? :-)
Gravatar #14 - Windcape
12. aug. 2011 08:59
terracide (11) skrev:
Pizza kommer lige så lidt fra Italien af som pasta gør...
Pizza som vi kender det i vesten kommer fra Napoli, per definition.

Opskriften opstod under den Græsk/Romerske periode, hvor bla. mad fra Tyrkiet påvirkede det (syd) italienske køkken.

Du har tilgengæld ret mht. Pasta, som menes at komme fra Kina. Det skal dog siges at ordet "Pasta" kommer fra Italiensk (eller rettere, Latinsk).


Gravatar #15 - Windcape
12. aug. 2011 08:59
Magten (13) skrev:
Det er derfor man kommer det på når pizzaen kommer ud af ovnen. Skal man da lære jer jyder alt? :-)
Ja, *frisk* oregano kommer du på pizzaen når den kommer ud af ovnen (så bladet smelter sammen med osten)

Tørret oregano hører kun til i en tomat- eller kødsovs, og ingen andre steder!
Gravatar #16 - Slettet Bruger [3996008179]
12. aug. 2011 09:02
Well. Hvor mange herinde kan ærligt sige at de smager forskel? :S Tror langt størstedelen siger ja fordi det er normen.
Gravatar #17 - Windcape
12. aug. 2011 09:05
SlettetBruger (16) skrev:
Well. Hvor mange herinde kan ærligt sige at de smager forskel? :S Tror langt størstedelen siger ja fordi det er normen.
Hvis du ikke kan smage forskel på en kryderet tomatsovs, og en ukrydret, så tror jeg du spiser for meget junkfood der kun smager af salt :p

Typisk kryder du en tomatsovs med salt, sort pepper, hvidløg, timian, basilikum og oregano. (Hvidløgsfed koges med hele, og fjernes så bagefter, eller før man blender, hvis det skal være en lind sovs).
Gravatar #18 - MiniatureZeus
12. aug. 2011 09:11
Kommer helt an på hvilket pizzaria jeg køber fra.. Mange af stederne så smager den tørret oregano af ingenting og bliver bare sådan en klam papmachemasse ovenpå.. så gider jeg sgu ikke have lortet på.. På nogle rigtige italienske pizzariaer (Il Emilia eks.) bruger de frisk oregano og det smager altså himmelsk.

Er dog generelt meget kræsen når det kommer til købepizzaer.. gider ikke betale 70 kr. for noget juks, man kan lave derhjemme på nærmest samme tid og til 1/5 af prisen..
Gravatar #19 - Slettet Bruger [3996008179]
12. aug. 2011 09:16
Windcape (17) skrev:
Hvis du ikke kan smage forskel på en kryderet tomatsovs


Det afhænger af hvor meget der er på. Men jeg mener at hvis det tydelig kan smages så er der for meget. ( medmindre det er salt :D )
Gravatar #20 - Windcape
12. aug. 2011 09:16
MiniatureZeus (18) skrev:
Er dog generelt meget kræsen når det kommer til købepizzaer.. gider ikke betale 70 kr. for noget juks, man kan lave derhjemme på nærmest samme tid og til 1/5 af prisen..
MiniatureZeus++

Gravatar #21 - moulder666
12. aug. 2011 09:19
Det kommer sgu an på. Hvis vi taler om en pizza der er lavet efter italiensk tradition (som vi kender den idag i hvert fald) - tynd, sprød bund osv - er oregano et must!

Hvis vi derimod taler om en smeltet-ost-dryppende kolesterolbombe af en deep-panpizza (mmmmmmh) er oregano ikke en nødvendighed og i nogle tilfælde ligefrem et minus!

Off-topic: Ananas på pizza? Jøsses kineser!
Gravatar #22 - Slettet Bruger [3996008179]
12. aug. 2011 09:35
moulder666 (21) skrev:
italiensk tradition


Sku ingen der laver pizza efter italiensk tradition herhjemme. Det er tyrkere alle sammen.
BTW, første pizza var fra Grækenland. :D
Gravatar #23 - Windcape
12. aug. 2011 09:38
SlettetBruger (22) skrev:
BTW, første pizza var fra Grækenland. :D
Første Pizza der var navngivet "Pizza" fra fra Italien (duh!).

Og det første fladbrød med tomat, var fra flere lande i middelhavsregionen.

moulder666 (21) skrev:
Hvis vi derimod taler om en smeltet-ost-dryppende kolesterolbombe af en deep-panpizza (mmmmmmh) er oregano ikke en nødvendighed og i nogle tilfælde ligefrem et minus!
Eeew :(

moulder666 (21) skrev:
Off-topic: Ananas på pizza? Jøsses kineser!
Det er synd for ananassen! Den er bedre at guffe frisk, mens man venter på at pizzaen bliver bagt!
Gravatar #24 - MiniatureZeus
12. aug. 2011 09:41
SlettetBruger (22) skrev:
Sku ingen der laver pizza efter italiensk tradition herhjemme. Det er tyrkere alle sammen.
BTW, første pizza var fra Grækenland. :D

Det er det så ikke...

Der findes i hvert fald 3 pizzariaer i KBH som er drevet af italienere og som laver pizzaer akkurat som dem du får i KBH..
Desuden er Gastranomia Italiana kæden (9 pizzariaer) ejet af en Italiensk familie og i mange af deres forretninger er det italienere der står der..
Gravatar #25 - Zombie Steve Jobs
12. aug. 2011 10:12
Windcape (14) skrev:


Du har tilgengæld ret mht. Pasta, som menes at komme fra Kina. Det skal dog siges at ordet "Pasta" kommer fra Italiensk (eller rettere, Latinsk).


Hvorfor skulle kinesere opfinde noget, man skal bruge en gaffel til at spise?
Gravatar #26 - gentox
12. aug. 2011 10:14
Som Windcape er inde på så skal det i sovsen.
Men i det hele taget er det ret svært at få en ægte Italiensk pizza på disse breddegrader.

Det man får er en Amerikansk inspireret mutant, med et mellemøstligt strejf. Ikke noget der har særligt meget at gøre med den originale.

Men igen, så tror jeg ikke at mange vil kunne lide den herhjemme, da den originale sjældent har kød på.

Har selv oplevet hvor en veninde bestilte en pepperoni pizza i Milano, selvom den ikke stod på menu kortet, det hun fik var så en pizza med hele friske peber korn. Kan lige forestille mig kokkens reaktion på ordren :-P

Klarede mig selv helt fint med en quattro stagioni.
Gravatar #27 - cyandk
12. aug. 2011 10:17
Det er jo direkte vanvittigt ikke at have oregano på sin pizza!
Gravatar #28 - Windcape
12. aug. 2011 10:27
Steve Jobs (25) skrev:
Hvorfor skulle kinesere opfinde noget, man skal bruge en gaffel til at spise?
Hvad er forskellen på nudler og spagetti, udover at der bruges rismel i stedet for durum?

Og ikke alle nudler er tynde.
Gravatar #29 - Windcape
12. aug. 2011 10:35
gentox (26) skrev:
Som Windcape er inde på så skal det i sovsen.
Men i det hele taget er det ret svært at få en ægte Italiensk pizza på disse breddegrader.
Du kan jo lave den selv. En bagesten, og ordenlig pizzamel, samt tålmodighed til at lade dejen hæve, gør underværker!

gentox (26) skrev:
Har selv oplevet hvor en veninde bestilte en pepperoni pizza i Milano, selvom den ikke stod på menu kortet, det hun fik var så en pizza med hele friske peber korn. Kan lige forestille mig kokkens reaktion på ordren :-P
Hun fik da hvad hun bestilte :p Måske skulle hun lære italiensk næste gang. (Og overveje at spise en lokal ret i stedet!)

gentox (26) skrev:
Klarede mig selv helt fint med en quattro stagioni.
nom nom!
Gravatar #30 - Slettet Bruger [3996008179]
12. aug. 2011 10:36
MiniatureZeus (24) skrev:
3 pizzariaer i KBH som er drevet af italienere og som laver pizzaer akkurat som dem du får i KBH..


Selvfølgelig laver københavnske pizzamænd pizza som de laver dem i københavn
Gravatar #31 - Zombie Steve Jobs
12. aug. 2011 10:40
#28 de æder med pinde i kina? Hvad har det med mel at gøre? :D Nu var det også en joke, mr.IKNOWEVERYTHINGABOUTGLOBALCUISINE
Gravatar #32 - Windcape
12. aug. 2011 10:48
Steve Jobs (31) skrev:
mr.IKNOWEVERYTHINGABOUTGLOBALCUISINE
Jeg er amatørkok, what do you expect.

Men en af mine venner fra Taiwan har lige fortalt mig at jeg ikke skal forsøge at lave nudler selv, uden en pastamaskine, medmindre jeg vil bruge en hel dag på det.

Challenge accepted!
Gravatar #33 - Nagelfar^^
12. aug. 2011 11:01
pH4gG0tz h3|3 bûNdt3T!!!!!!11
Gravatar #34 - MiniatureZeus
12. aug. 2011 11:02
Windcape (32) skrev:
Jeg er amatørkok, what do you expect.

Men en af mine venner fra Taiwan har lige fortalt mig at jeg ikke skal forsøge at lave nudler selv, uden en pastamaskine, medmindre jeg vil bruge en hel dag på det.

Challenge accepted!

Been there, done that.. never doing it again!

Alt for besværligt og slet ikke besværet værd! Jeg havde endda en ægte japser til at hjælpe (lave japanske silke nudler tror jeg det var), men det var godt nok ikke let
Gravatar #35 - Windcape
12. aug. 2011 11:03
#34

Ligesom Bearnaise, så skal man jo prøve det på et eller andet tidspunkt. Om noget, så bare for at sige man har været der!
Gravatar #36 - MiniatureZeus
12. aug. 2011 11:05
Windcape (35) skrev:
#34

Ligesom Bearnaise, så skal man jo prøve det på et eller andet tidspunkt. Om noget, så bare for at sige man har været der!

wat? Bearnaise (eller bær-næse som jeg engang har set en elev stave det :P) er da ikke svært..

Min japser ven fortalte, at ikke engang de mest traditionelle japanere lavede deres hverdagsnudler selv.. var simpelthen ikke besværet værd.
Gravatar #37 - Windcape
12. aug. 2011 11:15
MiniatureZeus (36) skrev:
er da ikke svært
Nej, bare besværligt. Og så er emulgerede sovser ret overdrevne i fedtindhold, hvilket også er en del af oplevelsen.

MiniatureZeus (36) skrev:
Min japser ven fortalte, at ikke engang de mest traditionelle japanere lavede deres hverdagsnudler selv.. var simpelthen ikke besværet værd.
Jeg laver heller ikke pasta selv. Men det handler jo om at det er en udfordring!-)
Gravatar #38 - Alrekr
12. aug. 2011 11:16
terracide (11) skrev:
Pizza kommer lige så lidt fra Italien af som pasta gør...


Windcape (14) skrev:
Pizza som vi kender det i vesten kommer fra Napoli, per definition.


Pizzaen stammer fra Napoli, kom til USA, blev udviklet til det vi kender, og kom retur til Italien under/efter 2. Verdenskrig. Faktisk var det de amerikanske soldater som fortalte hvordan en pizza skulle tilberedes - det anede italienerne intet om.

Det var i hvert fald den historie jeg fik da jeg spurgte en italiensk kok som holdte foredrag på mit gamle gymnasium (om kemi i køkkenet).

gentox (26) skrev:
Som Windcape er inde på så skal det i sovsen.
Men i det hele taget er det ret svært at få en ægte Italiensk pizza på disse breddegrader.


Mama's i Odense laver pizza som i Italien. Men det er så også italienere bag, og til lidt højere priser end nede ved tyrkeren. Hvis man ikke kommer til deres frokosttilbud (alle retter 69 kr.) koster de omkring 100 kr. Men de smager også derefter.

Edit: Og de putter oregano på de fleste pizzaer (svjh).
Gravatar #39 - noisycricket
12. aug. 2011 12:20
Alrekr (38) skrev:


Mama's i Odense laver pizza som i Italien. Men det er så også italienere bag, og til lidt højere priser end nede ved tyrkeren. Hvis man ikke kommer til deres frokosttilbud (alle retter 69 kr.) koster de omkring 100 kr. Men de smager også derefter.

Edit: Og de putter oregano på de fleste pizzaer (svjh).


Hvis italien er en by i tyrkiet, er det en italiener der laver pizzaen hos mammas - ellers er det tyrkere eller andet folk af mellemøstlig herkomst jeg har set lave mad derinde..
Måske er der een italiener der dypper en finder i saucen inden..

Italiensk pizza finder du hos Ristorante italiano på vesterbro.. Der er 2 italienere der står i det åbne køkken og laver den..
Gravatar #40 - Alrekr
12. aug. 2011 12:33
noisycricket (39) skrev:
Hvis italien er en by i tyrkiet, er det en italiener der laver pizzaen hos mammas - ellers er det tyrkere eller andet folk af mellemøstlig herkomst jeg har set lave mad derinde..
Måske er der een italiener der dypper en finder i saucen inden..

Nu sagde jeg ikke, at det var italienere, som lavede pizzaerne, kun at der står italienere bag. Hvis tyrkerne fik en ordenlig opskrift som de skulle følge, så kan de sagtens lave god mad - lige så vel, som alle de ikke-japanere, som står i køkkenet på wagamama i København, og laver fremragende japansk.

noisycricket (39) skrev:
Italiensk pizza finder du hos Ristorante italiano på vesterbro.. Der er 2 italienere der står i det åbne køkken og laver den..


Det må jeg prøve!
Gravatar #41 - MiniatureZeus
12. aug. 2011 13:01
Alrekr (40) skrev:
Det må jeg prøve!

Kan også anbefale FIAT og Il Emilia (På Amager)
Især på Emilia er de ret sjove de mennesker der står bag.. Har hentet mad der utrolig mange gange og snakket en del med en af bagerne der, som har polske forældre men er opvokset i italien. Han er satme sjov, og har en kommentar til alt! Og så går han vildt meget op i Polsk 2. divisionsfodbold, og bruger enhver mulighed for at promovere hvor fantastiske de er til at spille fodbold.
De laver også god bunde-italiensk mad på deres restaurant ved siden af, også Take Away.

FIAT er ret dyr, men de bager tilgængel pizzaerne i en åben brændeovn, hvor de bruger noget specielt hø og noget specielt italiensk røgetræ fra Vesuvia. Det giver en ret speciel smag til pizzaen. Smager dog godt. En pizza koster vidst 100+ for dem med kød på. Deres Margarita er dog fantastisk!
Gravatar #42 - Alrekr
12. aug. 2011 13:03
Der findes også en Vesterbro i Odense..
Gravatar #43 - Alrekr
12. aug. 2011 13:05
Alrekr (40) skrev:
noisycricket (39) skrev:
Italiensk pizza finder du hos Ristorante italiano på vesterbro.. Der er 2 italienere der står i det åbne køkken og laver den..

Det må jeg prøve!


Den ligger endda lige nede på hjørnet.. Lækkert!
Gravatar #44 - <3Thinkpads
12. aug. 2011 13:06
Naturligvis, oregano hører ligeså meget til som ananas ikke hører til. (Og det er ret meget!)
Gravatar #45 - Nagelfar^^
12. aug. 2011 13:07
#39 meh så hellere bergama inde ved siden af :P men så kører denne tråd vist også af sporet ^^
Gravatar #46 - MiniatureZeus
12. aug. 2011 13:09
Alrekr (42) skrev:
Der findes også en Vesterbro i Odense..

Haha, vidste jeg ikke :P Tænkte dog godt på, at det var underligt du lavede en sammenligning mellem et pizzaria i odense og i københavn..
Gravatar #47 - Saxov
12. aug. 2011 19:05
gentox (26) skrev:
Har selv oplevet hvor en veninde bestilte en pepperoni pizza i Milano, selvom den ikke stod på menu kortet, det hun fik var så en pizza med hele friske peber korn. Kan lige forestille mig kokkens reaktion på ordren :-P

Ja kokken gjorde som hun bestilte, peperoni på italiensk betyder peber
se evt. http://it.wikipedia.org/wiki/Peperoni ). At din veninde ikke er bekendt med det italienske sprod eller ud i madverdenen, og derfor vidste hun skulle bestille en pizza salami hvis hun vil have det vi danskere kan en pepperoni pizza, er jo ikke den itallienske koks skyld.
Gravatar #48 - Slettet Bruger [3996008179]
12. aug. 2011 19:09
Samme sker hvis man bestiller det i tyskland
Gravatar #49 - Alrekr
12. aug. 2011 19:10
Jeg mindes at en peperoni pizza i Canazei i Norditalien var en pizza med peberfrugt på..
Gravatar #50 - ipwn
13. aug. 2011 09:17
Kommer an på hvad slags pizza man skal have.

Den sædvanlige junk pizza smager jo nærmest aldrig godt. Jeg plejer altid at smadre den med dressing og andre blasfemiske ting. Det er sjældent at tomat saucen smager af andet end tomat, og osten er ofte ligeså kedelig. Om der er oregano på kan være absolut lige meget her.

Så har vi den amerikanske pizza, som ofte har de samme fejl som den almene junk pizza, men kommer lidt igen med en overflod af råvarer. Ofte meget salt af en eller anden grund. Oregano gør heller ingen forskel her.

Og så er der italiensk pizza... Her findes flere slags.

Italiensk italiensk (lavet af italienere der har bosat sig i Danmark), smager jo som en italiensk pizza skal. Hvis man følger med, kommes salami, skinke mv., på EFTER den har været i ovnen, selvfølgelig med oregano. Ofte fantastisk dej og ost, men også en højere pris og ofte ingen levering mv. Gerne stenovns bagt.

(En undtagelse her er et pizzaria i Esbjerg hvor der tages 100-150kr. per almene pizza og op til 5000kr.; helt klart italiensk, men en usædvanlig stil - overflod af ost, gerne flamberet i cognac, whiskey osv.)

Mellemøstlig pseudo-italiensk pizza. Dem er jeg meget fascineret af. Det er pizzariaer der tager det at lave pizza seriøst, men de er ikke italienere. Der er en del af dem i København. Samme råvarer som italienerne, men ofte med mellemøstlige tilføjelser såsom feta og lignende. Også gerne stenovns bagt. Selvfølgelig oregano her også ;) Har lagt mærke til at de putter kødet på før de putter det i ovnen, men de er jo også kun pseudo-italienske. Fantastisk mad dog; en quattro formaggio med feta er simpelthen guds gave til mennesket.

Et andet spørgsmål til pizza, som de færreste der ikke har været i Italien eller på italiensk italiensk pizzariaer eller de mellemøstlige pseudo-italienske pizzariaer er om der skal ting som syltet pepper, syltet løg, kartofler og æg på pizza. Ved i hvad? Det skal der. Det er fantastisk. Men i holder jer nok til smagsløse junk ved den nærmeste Mama Mia eller hvad de nu kalder sig.

OG PEPPERONI ER EN PEBERFRUGT! Det hedder salami! Hvis du vil have en stærk salami er det salami med pepperoncini (stærk peper; en chili sort)! Og pepperoncini er pisse stærk. (Ved det, fordi jeg har det tørret, og hvis jeg knuser dem uden plastisk handsker kan jeg se frem til fem timers smerte i fingrene)

Btw, italienske pizzaerier og pseudo italienske laver de bedste vegetar pizzaer. Det samme gælder i Italien. Det er nemlig ikke kun kødet der skal give smagen på en ordentlig pizza. En del klassiske pizzaer er faktisk uden kød i Italien.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login