Apple har længe ønsket mere repræsentation af handicappede personer, og de får de med de 230 nye emojis.
Unicode Consortium har godkendt 230 nye emojis, der nu er på vej til diverse platforme, skriver Emojipedia.
Emojipedia skrev også i marts sidste år, at Apple havde foreslået en række nye emojis, der skulle sørge for bedre repræsentation af personer med handicap.
Derfor er der nu emojis på vej, som kørestole-brugere, blinde, døve og førehunde.
Andre nye emojis inkluderer en gabende smiley, et dovendyr og en flamingo.
En stor del af de 230 nye emojis er med to personer, der holder i hånden. Den emoji kommer nemlig til at findes med 71 forskellige kombinationer af køn, hudfarve og hårfarve.
De mange emojis kommer senere i år, men det er ikke sikkert, at de kommer til at se ud som nedenfor, da hver platform laver emojis med forskellige design.
Samtidig kan den iMac-lignende Microsoft Studio 2 også købes i Danmark. Den koster 31.899 kroner for en model med 16 GB RAM og 38.499 kroner for en med 32 GB RAM.
Det billigere alternativ til Surface Pro, Surface Go, er også inkluderet blandt de nye enheder til en dansk pris, der starter på 3.499 kroner.
WhatsApp har afsløret, at de i kampen mod misinformation og fake news, sletter to millioner brugere månedligt.
Facebook-ejede WhatsApp har et problem med falske nyheder og rygter. En af måderne, som selskabet forsøger at løse dette problem på, er ved at slette mere end to millioner brugere hver måned.
I de fleste tilfælde opdager WhatsApp det før, at en bruger klager. Omkring 95 procent af de pågældende brugere bliver slettet, efter at WhatsApp har opdaget mistænkelig aktivitet.
Nogle sender beskeder ud, uden at programmet har registeret, at brugeren er begyndt at skrive. Andre udsender en masse beskeder lige efter at have skrevet sig op.
Problemet er specielt stort i lande som Indien, og WhatsApp har for nyligt også sat en begrænsning på videresend-funktionen for at løse problemet – læs mere her.
USA har næsten fordoblet antallet af smart-højtalere i landet på et år.
I Danmark har vi næsten kun lige fået smart-højtalere, men i USA er det efterhånden en ret stor procentdel af landet, der ejer enten en Amazon Echo, en Google Home eller Apples HomePod. (mere…)
Samsung kan være på vej med en smartphone-pen, der har et indbygget kamera med optisk zoom.
Et nyt Samsung-patent er blevet godkendt. Patentet er på en stylus-pen til en smartphone, der har indbygget kamera.
Dette kamera ville endda have et indbygget zoomobjektiv.
På grund af pennens form er det nemlig nemmere at indbygge, end det er tilfældet med en flad smartphone, hvor objektivet ville få kameraet til at stikke mere ud fra bagsiden.
Pennen forbindes til en smartphone, der fungerer som søger og viser live-billedinformation fra kameraet på pennen.
Samsung har tidligere lavet en stylus-pen, der kunne mere end bare skrive, da de tilføjede Bluetooth til pennen i deres Galaxy Note 9, der udkom i august sidste år – læs mere om den her.
Det kommer til at koste 2 milliarder dollars og 3-5 års arbejde for Huawei, at løse sikkerhedsproblemer, som den britiske regering tidligere har gjort opmærksom på.
Huawei skal bruge tre til fem år på at udbedre tekniske sikkerhedsproblemer, som den britiske regering gjorde opmærksom på i en rapport fra sidste år.
Det afsløres i et brev fra Huawei til britiske lovgivere.
Problemerne blev fundet i Huaweis udstyr sidste år og er af teknisk karakter. Huawei vil bruge to milliarder dollars på at løse problemerne, men det er tidskrævende.
Det sker samtidig med, at Huawei har mødt et stigende pres fra vesten, fordi der er frygt for, at selskabet samarbejder med den kinesiske regering om spionage – læs mere her.
I samme brev til den britiske regering benægter en af Huawei-cheferne endnu gang dette. Han skriver, at der bliver holdt tæt øje med Huawei, og at den slags ondsindet opførsel ville blive opdaget, og det ville med sikkerhed ødelægge selskabet.
Danmark er i top 5, når det kommer til it-sikkerhed.
Comparitech har lavet en undersøgelse, der rangerer landes it-sikkerhed baseret på syv kriterier. Danmark er fjerdebedst blandt de 60 undersøgte lande.
Kriterierne inkluderer blandt andet den procentdel af henholdsvis mobil-enheder og computere, der er inficeret med malware, og procentdelen af angreb, der har ramt landets elnet, samt hvor velforberedt et land er på cyber-angreb.
Danmark er nummer 57 på listen, da det land med værst it-sikkerhed, Algeriet, ligger nummer 1, imens Japan, der har bedst it-sikkerhed, er nummer 60.
Storbritannien arbejder på muligheden for selvkørende bil-tests – helt uden sikkerhedschauffører.
Den britiske regering har afsløret, at de arbejder på at give mulighed for tests af selvkørende biler uden sikkerhedschauffører.
De regner med at være klar til at teste helt førerløse biler på offentlige veje i 2021.
Regeringen arbejder også på at udvide deres officielle Code of Practice-regelsæt, når det kommer til selvkørende biler, så ny teknologi kan blive testet sikkert – samtidig med, at de kan blive klar til tests uden sikkerhedschauffører i de kommende år.
Selskaber, der vil teste selvkørende biler på offentlige veje, skal underrette alle relevante myndigheder.
Hvis et selskab vil teste selvkørende biler uden sikkerhedschauffør, skal de derudover igennem en streng evaluerings-proces.
Detaljer om det kommende Oculus Rift S-headset er dukket op. VR-headsettet kan have indbyggede kameraer.
Filnavne i Oculus’ PC-app peger på, at Oculus Rift-efterfølgeren får navnet Rift S – og ikke Oculus Rift 2, der muligvis kan være droppet til fordel for dette headset – læs mere her.
Samtidig tyder det på, at VR-headsettet har indbyggede kameraer. Det betyder, at det ikke vil være nødvendigt at have eksterne kameraer, som man skal med den nuværende Oculus Rift.
Dette underbygges af tidligere rygter, der lød at Oculus’ næste Rift-headset ville have ‘inside-out tracking’, der netop betyder, at eksterne sensorer og kameraer ikke er nødvendige.
Det forventes dog stadig, at Oculus Rift S vil kræve en ledning til at forbinde headsettet til en computer. Det vil ikke være trådløst, som Oculus’ kommende Quest-headset – læs mere om det her.