mboost-dp1

Google

Asus dropper Windows 7 til fordel for Android i tablet-pc

- Via Wired - , redigeret af Net_Srak

I starten af 2011 forventer Asus at lancere to nye tablet-computere, hvor modellen Eee Pad EP101TC skulle have været udgivet med Windows Embedded Compact 7, men det bliver ikke tilfældet.

Ifølge hjemmesiden Netbook News har Asus valgt at droppe Windows 7 og i stedet satse på at anvende Android. P.t. skulle firmaet eksperimentere med en udgave af Android 2.2, men den kommer muligvis til at anvende Android 3.0 (Gingerbread) i stedet for.

Der er ikke nogen forlydender om, hvorfor Asus har valgt at skifte til Android, men tidligere har HP udtalt, at Windows 7 har været for ressourcekrævende at anvende på en tablet-computer.

Det forventes, at den første fremvisning af den kommende tablet vil ske i forbindelse med CES-messen, der afvikles til januar 2011 i Las Vegas.

Federal Trade Commision

Intel indgår forlig med de amerikanske myndigheder

- Via Reuters -

I sidste måned kom det frem, at Intel og de amerikanske myndigheder, repræsenteret af FTC (Federal Trade Commission) var blevet enige om en pause i undersøgelsen af firmaet for at finde et muligt forlig.

Ifølge Reuters er forliget er nu blevet en delvis realitet, idet parterne har indgået et midlertidigt forlig. Den endelige forligstekst er endnu ikke offentliggjort, men kilder, der kender til sagen, oplyser, at Intel vil slippe for yderligere undersøgelser. Forliget indebærer, at Intel skal udvide de forpligtigelser, de indgik i forbindelse med forliget med AMD til også at omfatte grafikchips og ikke kun processorer.

Dermed vil Intel slippe for en økonomisk lussing, sådan som de gjorde i forliget med AMD, der kostede dem over seks milliarder kroner, eller bøden fra EU på 8 milliarder kroner.

Årsagen til sagen var, at Intel angiveligt havde benyttet sin dominerende markedsposition til at tvinge forhandlere væk fra konkurrenten AMD. FTC valgte i den forbindelse også at kigge på Intels markedsposition på grafikmarkedet.

Læs også: Intel indgår måske forlig med de amerikanske myndigheder
Læs også: Intel og AMD indgår forlig, AMD får over 6 milliarder kroner

Raytheon Company

Laservåben på skib testet med succes

- Via Raytheon press - , redigeret af Net_Srak

Den amerikanske våbenproducent Raytheon gennemførte i maj, i samarbejde med den amerikanske flåde, en række test med deres nyeste laser-baserede våben til skibe, hvor formålet var at skyde fly ned. Nu viser det sig, at testen var en stor succes.

I en netop offentliggjort pressemeddelelse oplyser firmaet, at en laser, baseret på LaWS (Laser Weapon System) fra flåden, blev kombineret med målsøgningsudstyret fra Raythons Phalanx-våbensystem, der beviste, at det kan bruges til at nedskyde fly.

Laseren er baseret på seks industrielle lasere, der tilsammen skaber en stråle med en effekt på 50 kilowatt. Under testen blev der nedskudt fire ubemandede fly, og produktet er derfor et skridt i retning af at indføre laservåben på skibe.

Taylor W. Lawrence, Raytheon skrev:
The Raytheon-Navy team is moving directed energy solutions toward utility in the battlespace to provide warfighters with speed-of-light protection.

Ud over at kunne anvendes mod fly, vil det også kunne benyttes mod missiler og små både.

The Pirate Bay

The Pirate Bay taber appelsag i Holland

- Via TorrentFreak - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Net_Srak

The Pirate Bay har lidt endnu et nederlag ved en domstol, denne gang i Holland, hvor domstolen i Amsterdam har besluttet at stadfæste en tidligere dom, der forbyder torrent-trackeren at tilbyde dens tjeneste til hollandske brugere.

Det er den hollandske udgave af APG, BREIN, der stod som anklager, og som også vandt den oprindelige sag, der var anlagt mod de tre grundlæggere Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm og Peter Sunde.

De valgte at appellere sagen, men det fik de ikke noget ud af og skal derfor efterleve den oprindelige dom, der betyder, at hollandske brugere skal udelukkes fra sitet. Gøres dette ikke, står de til dagbøder på op til 50.000 euro.

De tre anklagede har tidligere sagt, at de ikke længere har noget med sitet at gøre, men at det varetages af firmaet Reservella, en forklaring som domstolen dog ikke godtog i den første sag og heller ikke ved appelsagen.

BREIN har tidligere forsøgt at få internetudbyderne til at blokere for TPB, men det er netop blevet afvist, at de skal gøre det. I stedet forventes det nu, at BREIN vil gå direkte efter andre torrent-trackere og få dem udelukket fra Holland på baggrund af dommen.

Læs også: The Pirate Bay taber ny retssag

Microsoft

Kritisk fejl i Windows bekræftet af Microsoft

- Via iTNews - , redigeret af Net_Srak , indsendt af kastrup

Sent i sidste uge kunne Microsoft bekræfte, at der eksisterer en fejl i alle versioner af Windows fra Windows XP SP2 og frem, der kan udnyttes ved at lave en speciel genvejs-fil.

Fejlen, der blev opdaget for lidt over en måned siden, udnytter en svaghed i den måde, Windows håndterer genveje til filer. Det gør det muligt at lave en genvejs-fil, der kan indeholde skadelig kode.

Der er fundet eksempler på malware, der udnytter fejlen, heriblandt malwaren Stuxnet, der via sårbarheden installerer sig selv på computeren og efterfølgende henter yderligere malware.

Til trods for den alvorlige fejl vurderes faren dog som mindre, idet spredningsmetoden ikke anses som særlig effektiv. Ifølge Microsoft er den mest oplagte metode, at spredningen vil foregå via eksterne drev og autorun.

Der er endnu ikke lavet en patch, der retter fejlen, men Microsoft anbefaler, man midlertidigt slår genvejs-ikoner fra via en ændring i registreringsdatabasen eller mindsker risikoen ved at slå WebClient-tjenesten fra.

Mozilla

Mozilla sortlister Firefox-plugin

- Via The H Open - , indsendt af Hubert

Alle plugins, som kan hentes via Mozillas officielle side for tilføjelser til deres programmer, bliver automatisk scannet for vira og andet malware, men det fanger ikke alle skadelige plugins.

Den 6. juni blev der uploadet et plugin kaldet “Mozilla Sniffer”, der var udviklet til at opfange al data indtastet på en hjemmeside og sende det til en ekstern adresse.

Mozilla opdagede i sidste uge, hvad formålet med Firefox-tilføjelsen var, og valgte med det samme at sortliste den. Ifølge deres statistik kan de se, at Mozilla Sniffer er blevet hente 1.800 gange, og at der er 334 aktive brugere.

Mozilla kan ikke nå at undersøge koden i alle plugins, de modtager, og brugere advares derfor om, at de ikke kan garantere for sikkerheden i plugins, der ikke er blevet gennemgået.

Microsoft Corporation

Vinderne fundet i videokonkurrencen

- Via newz.dk - , redigeret af Net_Srak

Efter at den sidste stemme på videoerne i Visual Studio 2010 videokonkurrencen blev afgivet i fredags, og efterfølgende er blevet tjekket for snyd, kan vi nu offentliggøre vinderne.

Førstepræmien i kategorierne “Underholdende” og “Interessant” går til henholdsvis:
[list][li]Dennis Bybæk for videoen “This is why im nerd”[/li]
[li]Benjamin Ma for videoen “Tegnebord”[/li][/list]

De to vindere kan se frem til at deltage i et 5-dages kursus om Visual Studio 2010, hvor de kan vælge imellem:

Windows Applications Development with Microsoft .NET Framework 4
eller Web Applications Development with Microsoft .NET Framework 4

Anden- og tredjepræmierne, der er en Xbox 360 Slim, i kategorierne “Underholdende” og “Interessant” går til henholdsvis:
[list][li]Kenny Rasmus Hansen – “Kenny om Visual Studio”[/li]
[li]Aske Olesen – “Arne siger tak”[/li]
[li]Eske Sunddal Hansen – “Cube programmering”[/li]
[li]Jonas Bruun Jacobsen – “Før i tiden..”[/li][/list]

Stort tillykke til alle vinderne.

Microsoft Corporation

Hands-on med Windows Phone 7

- Via Paul Thurrott's Supersite for Windows - , redigeret af Pernicious

Som læsere her på newz.dk sikkert er klar over, barsler Microsoft med en helt ny version af Windows til smartphones kaldet Windows Phone 7. Denne er officielt planlagt til at komme på markedet til efteråret i USA, formentlig omkring jul/nytår i Danmark, men allerede nu har man udleveret et antal prototyper til bl.a. software-udviklere.

En af dem, som har fået fat i en af disse prototyper, er Paul Thurrott, manden bag “SuperSite for Windows” og mangeårig leverandør af såvel ros som kritik af Microsofts produkter.

Han har nu, med tilladelse, lavet en ret omfattende gennemgang af denne prototype, og det skinner tydeligt igennem, at han er godt tilfreds med, hvad han har opdaget indtil videre.

Det antydes sågar, at hvis niveauet holdes, så får iPhone og Android sig en seriøs konkurrent, hvis ellers at mobiloperatørerne forstår at udbyde og sælge operativsystemet ordentligt.

newz Media ApS

Filmz TV debuterer som #1 på iTunes-hitliste

- Via Filmz.dk - , redigeret af Net_Srak

newz.dks søsterside Filmz.dk har i nogle måneder udsendt en ugentlig tv-udsendelse på siden under navnet Filmz TV, og efter 16 udsendelser, der alle har fået god respons, bliver den nu også udgivet som podcast.

Filmz TV kom på iTunes i fredags, og interessen har vist sig at være stor, idet podcasten er strøget direkte ind som nummer et på den danske liste over videopodcasts i kategorien TV og Film.

Med placeringen er DR’s Filmland på P1 røget ned på andenpladsen, og det er også blevet til en udvælgelse som New & Noteworthy.

Ser man på oversigten over alle danske videopodcasts, så indtager Filmz TV lige nu en sjetteplads over samtlige danske video-podcasts (foran bl.a. Troldspejlet).

Filmz TV-podcasten finder du til iTunes her, og til andre programmer her.

World Economic Forum

Læsere flygter fra The Times

- Via Guardian - , redigeret af Net_Srak

Rupert Murdoch mener ikke, gratis nyhedstjenester er vejen frem, og vi hellere satse på brugerbetaling, hvilket han for nyligt gjorde alvor af med hjemmesiden for den populære britiske avis The Times.

Siden den 2. juli har det kostet, hvis man vil læse noget på siden, og det har ifølge målinger fra firmaet Experian Hitwise betydet et fald i antallet af besøgende på 66 %.

En stor del af faldet skete allerede, da The Times indførte registrering af de besøgende i slutningen af maj, men er siden øget, da der oveni kom krav om betaling.

Flere analytikere havde dog spået et større fald, da de forventer, at kun 10 % af de oprindelige læsere ville betale for fortsat at kunne benytte hjemmesiden. En årsag til det ikke er sket, vurderes til at være et introduktionstilbud på £1 for en måneds adgang. Efterfølgende bliver prisen £2 pr. uge.

Læs også: Murdoch går efter brugerbetaling på nettet