mboost-dp1

Fadøl når man er hjemme


Gå til bund
Gravatar #1 - siliankaas
21. aug. 2013 16:18
Er det mærkeligt?

Hvis ja - spring til anden tråd ;-)

Jeg faldt over et link til "Philips HD 3620/25 PerfectDraft Zapfanlage", og tænkte - Perfekt! Sådan en skal jeg ha!

Men men men...
Jeg kan ikke finde et sted (i dk) hvor de kan købes, ej heller hvilken type øl man kan smide igennem den?

Derfor spørg jeg nu, kan det virkelig passe der ikke er andre end mig der ønsker at kunne få en fadøl hjemme, men ikke har 10K til de store "rigtige" anlæg, og heller ikke vil ha de der små OBH nogle til Carslberg..

Kom frisk med nogle bud, har i sådan nogle små anlæg til at stå?
Gravatar #2 - Jakob Jakobsen
21. aug. 2013 16:41
Mener Brugsen har haft dem på et tidspunkt.

Men de er vist mere eller mindre ubrugelige.

De kræver at du har kølet "faddet" ned på forhånd, da det ellers ville tage flere dage for den at køle det ned selv.
Derudover støjer den af H-til (Peltier køling med blæser) og når du først har åbnet et fad, skal det drikkes inden for et par dage og maskinen må ikke slukkes imens.
Gravatar #3 - siliankaas
21. aug. 2013 16:48
Ja, kan godt høre man skal være et ølsvin for den plan lykkedes... øv
Gravatar #4 - holmen
21. aug. 2013 16:52
Man kan bare hælde an alm. øl op i et glas og hælde vand i til det smager af fadøl, skulle jeg mene.
Gravatar #5 - siliankaas
21. aug. 2013 16:55
#4 du er genial, det havde jeg slet ikke tænk på.
du kommer jo klart med det bedste råd i denne tråd...
Gravatar #6 - Jakob Jakobsen
21. aug. 2013 17:14
Guinness på dåse skulle komme ret tæt på på grund af deres "widget"
Gravatar #7 - holmen
21. aug. 2013 17:56
siliankaas (5) skrev:
#4 du er genial, det havde jeg slet ikke tænk på.
du kommer jo klart med det bedste råd i denne tråd...


Ja og nej, men det kommer her:

Lad vær med at købe den.
Fadøl derhjemme er slet ikke fedt i virkeligheden. Når mar forestiller sig man har vennerne ovre og der er god stemning og alle er drukliderlige, så kan man være bartender-agtig og svinge om sig med fadbamser, men når det bliver virkelighed og det går op for en at ens venner ikke drikker mere end to øl på en aften, fordi de har lovet kæresten at køre, og køleren larmer og du ikke må være fuld på arbejdet, så er den pludselig ikke så fed længere.
Gravatar #8 - Jakob Jakobsen
21. aug. 2013 18:04
Gravatar #9 - kasperd
21. aug. 2013 18:35
Jakob Jakobsen (2) skrev:
De kræver at du har kølet "faddet" ned på forhånd, da det ellers ville tage flere dage for den at køle det ned selv.
Køler et fadølsanlæg fustagen ned? Jeg troede fustagen var stuetemperatur, og øllet blev kølet ned på vej gennem anlægget.

Jeg kom så til at spekulere på om man kunne finde et køleskab i en passende størrelse til at det kunne stå under bordet, og fustagen kunne være derinde, hvis man tog hylderne ud. Måske kunne man ligefrem arrangere at forbinde slangerne mens fustagen stadig stod i løleskabet.

Men måske er det lige så smart at vælge et rigtigt anlæg i stedet for. Og selvfølgelig skal man overveje hvor tit det er realistisk at man kan nå at tømme en fustage inden den bliver for gammel. For øl der går til spilde er der vist ingen der kan acceptere.
Gravatar #10 - Jakob Jakobsen
21. aug. 2013 18:40
kasperd (9) skrev:
Køler et fadølsanlæg fustagen ned? Jeg troede fustagen var stuetemperatur, og øllet blev kølet ned på vej gennem anlægget.


Nej, men nu er der jo ikke tale om et normalt fadølsanlæg her.

På et rigtigt fadølsanlæg, sidder der en kompressorkøler, der er kraftig nok til at kunne køle øllet når det kommer igennem anlægget, desuden køler kulsyren der tilsættes også øllet en del.

På Phillips version, kommer "faddet" til at stå i en lille køleboks, med et peltierelement der køler det ned.
Gravatar #11 - BurningShadow
21. aug. 2013 19:41
Underligt at fokusere på om øllet er koldt, når der er langt vigtigere ting at tage højde for. Når man køber et fadølsanlæg, følger der så en tøs med, til topløs servering?
Det er nemlig ikke en selvfølge. Der følger f.eks. ikke en stripper med, når man køber en stripperstang, selvom der er afbilledet en på pakken...
Gravatar #12 - OxxY
21. aug. 2013 19:49
BurningShadow (11) skrev:
Underligt at fokusere på om øllet er koldt, når der er langt vigtigere ting at tage højde for. Når man køber et fadølsanlæg, følger der så en tøs med, til topløs servering?
Det er nemlig ikke en selvfølge. Der følger f.eks. ikke en stripper med, når man køber en stripperstang, selvom der er afbilledet en på pakken...


Der er vel "serveringsforslag" skrevet med småt ligesom på så meget andet.
Gravatar #13 - PHP-Ekspert Thoroughbreed
21. aug. 2013 20:14
... jeg har set et fadøls mount* til mit køleskab, istedet for ismaskinen

- (knust) is, eller fadøl?!

http://pardo-research.webs.com/Emailed/decisions.j...


* til de små 5 liters fustager med 21 dages holdbarhed
Gravatar #15 - siliankaas
22. aug. 2013 07:35
#7
Kan godt se du måske har en pointe, men det har #14 godt nok også!!! :D

#13 men når jeg ikke i forvejen ejer sådan et køleskab, så gætter på jeg det er billigere at købe et brugt fadølsanlæg(?

(hint: hvad køleskab er det!!!!?)
Gravatar #16 - PHP-Ekspert Thoroughbreed
22. aug. 2013 08:12
#15

Et Samsung, modelnavn = ukendt (har smidt manualen væk)

Sår'n et amerikaner køleskab, ca 3-4 år gammelt

- edit -

Dem jeg købte huset ved havde lige smidt nyt køkken ind. Prisen på køleskabet: 23.000 kr o_O

Så jo. Et fadølsanlæg er nok billigere.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login