mboost-dp1

Brave Software Inc.

Browseren Brave er ifølge nyhedsmedier ulovlig

-

17 nyhedsmedier inklusiv New York Times og Dow Jones har sendt et brev til selskabet Brave, der står bag browseren af samme navn.

I brevet fremgår det, at nyhedsselskaberne finder Braves funktion med erstatning af annoncer for ulovlig.

Det fungerer på den måde, at brugere af Brave bliver betalt for ikke at blokere for annoncer, men de annoncer Brave f.eks. viser på New York Times’ hjemmeside, erstatter de annoncer, som nyhedsmediet har på sitet.

Det er denne erstatning af annoncer, de 17 selskaber finder ulovlig. Selskaberne sidestiller det med et brud på copyrightlovgivningen, hvor man stjæler artikler for at udgive dem på ens egen hjemmeside.

Som forsvar forklarer Braves direktør, Brendan Eich, at browseren ikke erstatter annoncer fra f.eks. New York Times selv og som ikke bruger tredjeparts-tracking. Brave forsøger til gengæld at skabe et bedre reklamenetværk, som også giver større udbytte end de nuværende tredjeparts-baserede løsninger.

Brendan Eich er, som vi tidliger har omtalt, tidligere CEO for Firefox.

SpaceX

SpaceX lander raket på hav-platform

-

Det primære mål med seneste opsendelse af SpaceXs Falcon 9 raket var at sende udstyr til den internationale rumstation og derefter indsamle data omkring landingen.

Men jublen fra selskabets ansatte var ikke til at misforstå, da raketten denne gang landede på den flydende landingsplatform med navnet ‘Of Course I Still Love You’.

Tidligere forsøg endte i flammer, fordi raketten væltede.

Havlandingen af Falcon 9 skal være med til at bane vejen for billigere rumfart, hvor raketten kan genbruges.

Muligheden for at lande på havet skal bruges, når det ikke er muligt at have nok brændstof med – f.eks. hvis det er meget tunge satelitter, der skal i kredsløb, eller hvis indsættelsen skal ske ved meget høj hastighed.

Video af landingen kan ses hos SpaceX

Flickr - remon.rijper

Lovforslag: Kryptering skal altid kunne brydes op

-

To senatorer i den amerikanske kongres er forfattere til et lovforslag vedrørende landets holdning til kryptering.

Et udkast til forslaget er lækket – og holdningen er kort sagt, at virksomheder skal svække brugen af kryptering til et niveau, de altid vil kunne bryde op igen, hvis myndighederne kræver det.

Richard Burr fra Det Republikanske parti og demokraten Diane Feinstein har dog ikke fået opbakning fra præsident Obama i deres idéer til håndtering af kryptering, og forslaget ventes at møde modstand, hvis den endelige tekst ligner udkastet.

De to senatorer var stærke kritikere af Apple i San Bernardino-sagen, hvor FBI krævede selskabets hjælp til at åbne en ellers låst iPhone.

Hele udkastet kan læses hos Softpedia.

IT University of Copenhagen

Nyt forskningsprojekt undersøger det offentliges brug af big data

-

En gruppe forskere fra IT-Universitetet i København skal afklare, hvordan den offentlige sektor kan udnytte big data og samtidig behandle borgernes data på en ansvarlig måde.

Big data-revolutionen har for længst ramt den offentlige sektor i Danmark. Nu skal et nyt forskningsprojekt på IT-Universitetet undersøge, hvordan de offentlige institutioner kan udnytte potentialerne ved big data med respekt for demokratiske værdier om åbenhed og ansvarlighed.

Projektet har fået bevilling på 7,7 millioner kroner fra VELUX FONDEN og skal ledes af Brit Ross Winthereik, lektor på IT-Universitetet. Ifølge hende bør vi forstå brugen af big data og digitalisering i den offentlige sektor som en fundamental ændring af beslutningsprocesserne, ikke blot som en opgradering af gamle infrastrukturer.

Det offentliges brug af big data rejser desuden væsentlige nye etiske spørgsmål, der bør belyses, fortsætter hun.

– Vi er i højere og højere grad de data, vi producerer. Hver gang vi er i kontakt med det offentlige, og i takt med at den smarte by bliver en realitet, efterlader vi spor overalt. På den måde har big data allerede skabt en ny relation mellem det offentlige og borgerne. Vi har bare endnu ikke udviklet et sprog til at tale om, hvordan vores data bruges ansvarligt af de myndigheder, der skal passe på os. I projektet vil vi gerne prøve at beskrive de nye processer og relationer, big data og digitaliseringen skaber, siger Brit Ross Winthereik.

Amazon Web Services

Ti år: Amazon Web Services runder 10 milliarder i indtjening

-

Efter ti år på markedet sidder Amazon Web Services (AWS) på en markant plads blandt selskaber, der leverer cloudbaserede løsninger.

Selskabets CEO, Jeff Bezos, forventer, at AWS i år alene runder 10 milliarder dollars i salg, og løsningerne er i dag brugt af flere end én million mennesker.

AWS kom på markedet i marts 2006 med ‘Simple Storage Service’ (S3), der få måneder senere blev udviddet med ‘Elastic Compute Cloud’ (EC2). Her kunne kunder leje sig til plads på virtuelle maskiner over internettet. For udviklere betød dette, at man kunne få fingre i computerkraft uden at skulle købe servere selv.

AWS har i dag flere end 70 produkter og store selskaber som Adobe, Capital One, GE, Netflix og Pinterest som kunder.

U.S. federal government

FBI har købt værktøj til at låse iPhone op

- , indsendt af _tweak

Lederen af FBI, James Cormey udtaler nu, at organisationen har købt sig til det værktøj, som er brugt til at få adgang til en afdød terrorists låste iPhone.

FBI krævede længe Apples hjælp i sagen omkring terroraktionen i San Bernardino, men droppede kravet, da man efter organisationens egen forklaring fandt hjælp andet sted.

Cormey siger, at FBI ‘hos et privat selskab har købt sig til en vej ind i telefonen – en iPhone 5C med iOS 9’.

FBI-direktøren udtaler desuden om førnævnte private selskab, at han har et stort kendskab til selskabet, at han har stor tillid til selskabets evne til at holde på informationerne, og at selskabets motivation flugter med FBI’s.

Nvidia

Nvidia klar med første Pascal-GPU – Tesla P100

-

Det nye grafikkort fra Nvidia skulle give 40 procent mere kraft end den seneste Titan X GPU. Kortet, Tesla P100, er det første, som bygger helt på Pascal-arkitekturen og er beregnet til professionel brug og ‘deep learning’.

Hvis arkitekturen bliver en succes og finder vej til GPU’er designet til mere ‘hverdagsbrug’, kan det betyde et kraftigt boost i ydeevne til brug i spil og andre applikationer.

Tesla P100 bygger på TSMC 16nm FinFET teknologi, og er det første grafikkort med High Bandwidth Memory (HBM2), som Samsung begyndte at producere tidligere på året.

Nvidia melder, at P100 når 21,2 teraflops/FP16 – floating point performance, 10,6 teraflops/FP32- single precision, og 5,3 teraflops/halv hastighed – double precision.

Til sammenligning når GPU’erne Titan X og Tesla M40 7 teraflops ved single precision floating point performance.

Microsoft

Første preview af Windows 10 med bash

- , indsendt af _tweak

Microsoft er klar med preview af den næste store opdatering til Windows 10, hvor native support af Linux bash er indarbejdet – som vi tidligere har skrevet om.

For at gøre brug af ‘Windows Subsystem for Linux’, er det kort fortalt nødvendigt at sætte computeren i ‘developer mode’ gennem settings-appen. Derudover skal funktionen tilføjes fra ‘Windows Features’ og sidst skal runtime miljøet hentes fra Windows Store.

Det understreger, at Microsoft primært ser funktionen som et værktøj til udviklere og ikke et fuldt integreret værktøj til lancering af software. En dybere beskrivelse kan læses på Microsofts blogindlæg.

whatsapp

Fuld kryptering – WhatsApp har ikke længere adgang til beskeder

- , indsendt af _tweak

I kølvandet på blandt andet Apples, Facebooks og Twitters udmelding vedrørende kryptering og sikring af brugernes data, melder WhatsApp nu ud, at de har indført fuld kryptering på deres beskeder – og at de ikke selv har adgang til den krypterede data – dette gøres via end-to-end kryptering.

FBI er selvfølgelig hurtigt ude med en kritik af tiltaget, der dog ikke får stifterne bag WhatsApp til at ændre holdning til krypteringsspørgsmålet.

Whatsapp har 1 milliard aktive brugere på deres service.

Artiklen beskrives også på version2

Oculus VR

Svar på EULA-indhold fra Oculus Rift

- , indsendt af _tweak

Som også omtalt her på sitet, er Oculus røget ind i en række spørgsmål når det kommer til selskabets ‘Terms of Service?-aftale, man underskriver, når man vil købe et headset.

Nu kommer Oculus med svar ? meningen er ikke, at Oculus kommer til at eje det brugerindhold, man skaber. Men det brugerskabte indhold udgivet i forbindelse med VR-headsettet vil Oculus kunne bruge til f.eks. reklamer, ligesom de vil indsamle information om brugeren af VR-headsettet formentlig til samme formål. Dette er en model vi også kender fra Facebook.

Oculus afviser dog, at de på nuværende tidspunkt deler data med Facebook, men der er formentlig ikke tvivl om, at dette meget vel kan blive et fremtidigt scenarie ? Oculus nævner selv, at denne mulighed kan blive aktuel senere.

Hos mediet UploadVR kan man læse den fulde forklaring fra Oculus.