mboost-dp1

SXC - kezze

Lov strammer op på krav for adgang til e-mails

-

I USA har Repræsentanternes Hus enstemmigt godkendt en lov, der skærper kravene til myndigheders adgang til e-mails.

Loven er en opdatering af ‘Electronic Communications Privacy Act fra 1986’, der er blevet kritiseret for at være forældet. Godkender Senatet også loven, betyder det, at politiet i flere tilfælde skal have en stævning og ikke bare en ransagningskendelse klar for at kunne bede f.eks. Gmail om at udlevere e-mails, der er ældre end 180 dage.

Demokraten Jared Polis har sammen med republikaneren Kevin Yoder været tovholdere for det nye lovforslag. Sidstnævnte udtaler til The Hill:

’We know the ways that Americans communicate today is in a way in which they expect that those transmissions are private, and they expect that the government will honor that and not search those emails and not capture them for other purposes.

Loven har været mange år undervejs og har oplevet stor modstand fra forskellige offentlige myndigheder. Dette betyder også, at nuværende lovtekst er blødet op på flere punkter i forhold til det oprindelige.

Flickr - remon.rijper

USA gennemfører første cyberangreb på ISIS

-

Det amerikanske militær har andre våben end missiler i sit arsenal mod organisationen ISIS. Hæren har ifølge New York Times begyndt sin første digitale angrebskampagne i håb om at ødelægge den digitale infrastruktur i organisationen.

I praksis er det for eksempel at blokere for overførsel af betaling til soldater.

USA håber også, at den digitale overvågning kan forsinke ISIS’ operationer, fordi man frygter amerikanske bagholdsangreb.

Tidligere brug af cyberkontrol har været af mere defensiv karakter. Derfor kan kampagnen ses som et skifte i strategi fra USA og en ny position til digital krigsførelse.

Reality 51

VR-udgave af Tjernobyl-området på vej

-

Det polske selskab Reality 51 arbejder på en virtual reality-udgave af området omkring Tjernobylværket, der for 30 år siden sprang i luften og gjorde området ubeboeligt på grund af radioaktiv stråling.

Tre måneder efter katastrofen havde 31 mennesker mistet livet på grund af den stråling, de havde været udsat for – bl.a. rednings- og oprydningsarbejdere. Mange har måttet leve med følgesygdomme og forhøjet kræftrisiko efterfølgende. Titusinder måtte med kort varsel forlade deres hjem.

I denne video forklares selskabets planer for en VR-app, der ved hjælp af droneoptagelser, 360-graders video og tusinvis af fotografier giver brugeren mulighed for at besøge spøgelsesbyen Pripyat og selve atomkraftværket.

Appen lanceres efter planen i juni, og en del af indtjeningen går til velgørenhedsorganisationer med fokus på de efterladte fra katastrofen. Oculus Rift understøttes som det første, mens PlayStation VR og HTC Vive følger senere.

live.drjays.com

Dansk afdeling af Anonymous bryder med AnonHQ

-

Ugennemsigtighed omkring indtjeningen og støtte til en specifik politiker er to af grundene til, at Anonymous DK nu bryder med AnonHQ – der må ses som moderorganisationen for netværket af hackere.

AnonHQ tjener penge på merchandise som for eksempel t-shirts. Overskuddet her fra skal efter organisationens regler gå til drift af servere og andet. Når dette er betalt, skal resten af et overskud gå ubeskåret til hjælpeorganisationer, og alt sammen skal gøres med fuld gennemsigtighed, så alle kan følge med i regnskaberne. Anonymous DK mener, dette ikke sker.

Samme problematik gælder bannerreklamer på AnonHQs sider. Her forsvinder pengene igen uden dokumentation for forbruget, mener den danske afdeling.

Den demokratiske præsidentkandidat, Bernie Sanders, er ifølge udbryderne blevet direkte fremhævet som ham, medlemmer af Anon bør stemme på. Denne politiske udmelding er også i direkte modstrid med organisationens oprindelige udgangspunkt, skriver Anonymous DK på deres Facebookprofil.

Microsoft

Mac-udgave af Skype for Business er i preview

- , indsendt af Claus Jørgensen

Microsoft er nu klar med business-udgaven af Skype til Mac – i første omgang i ‘public preview’-mode. Her skal man som virksomhed bede om en invitation for at kunne komme til at bruge programmet. I de kommende uger vil flere og flere få tilsendt invitationer.

Preview-tilstanden har tre ‘faser’, før en public-version kommer på markedet. Denne er planlagt til at rulle ud i tredje kvartal af 2016.

Første fase giver brugeren mulighed for at se og deltage i planlagte møder. Flere funktionaliteter kommer med de to senere faser.

Fase to er planlagt til at rulle ud i begyndelsen af sommeren. Den indeholder blandt andet beskedfunktion og tilføjelse af alle kontakter.

Fase tre kommer i slutningen af sommeren og tilføjer telefonfunktionen og relaterede funktionaliteter.

Man kan bede om invitationer på SkypePreview.com.

flickr - surreynews

Google og Microsoft slutter fred

- , indsendt af arne_v

Det skal være slut med langstrakte retssager mellem de to store it-selskaber, Google og Microsoft. De to selskaber har besluttet at afslutte alle verserende retssager og vil i stedet for fremtiden klare konflikterne gennem konkurrencen på markederne – hvordan det så end skal ske i praksis.

De to selskaber understreger, at der stadig konkurreres, men at det fra nu vil ske gennem produkterne i stedet for retssalene.

De to selskaber udtaler til Computerworld:

Microsoft har indvilget i at tilbagetrække selskabets regulatoriske klager over Google, hvilket afspejler vores nye juridiske prioriteringer. Vi vil fortsætte med at fokusere på at konkurrere.

Samme melding kommer fra Google.

Vores selskaber konkurrerer indædt, men det skal fremover ske på grundlag af vores produkter og ikke i retssalene. Derfor er vi nu blevet enige om at tilbagetrække alle juridiske anklager mod hinanden.

For fire dage siden trak Microsoft sig fra den EU-klagesag, selskabet ellers havde været frontløber for. Dette omhandlede Googles eventuelle misbrug af markedsandel på det europæiske marked for søgemaskiner. EU’s kommisær for området, Margrethe Vestager, udtaler dog, at sagen fortsætter.

For et halvt år siden indgik Google og Microsoft en aftale om at droppe stridighederne omkring 20 patenter.

DropBox

Dropbox vil vise alle cloud-filer, også uden sync

- , indsendt af _tweak

Dropbox kommer med en software-ændring, der nu vil vise alle filer og Dropbox-folderen – også de der kun er gemt i clouden og ikke synkroniseret ned. Hvis du er en af de Dropbox-brugere, der har slået selective sync til for at undgå at bruge hele din harddisk på dit Dropbox-indhold, kan du glæde dig til denne opdatering, der nu gør det markant nemmere at få adgang til disse filer.

I dag er en Dropbox ofte på 1TB af størrelse, langt mindre end mange har af harddisk eller SSD drev. Derfor vælger flere, hvis de har fyldet deres Dropbox op, at slå selective sync til.

Med det nye tiltag fra Dropbox, bliver det muligt at trække filer ned on-demand. Filer, der kun findes i Dropbox-cloud, vil få et nyt ‘sky’-ikon; når filen tilgås, vil Dropbox downloade filen, åbne den til eventuelle programmer og slette den lokale kopi igen bagefter.

Der er umiddelbart ingen forlydender om, hvordan denne nye feature vil virke med indekserings-værktøjer, f.eks. Spotlight i OSX.

cyberduck.ch

DDoS’ere truer sig til 100.000 dollars uden at DDoS’e en eneste

- , indsendt af _tweak

I en periode på omkring to måneder har en DDoS-gruppe, der har gået under navnet ‘Armada Collective’, truet sig til over 100.000 dollars i løsesumspenge fra firmaer under trusler om, at de ville blive DDoS’et, hvis de ikke indbetalte.

Summerne for indbetalingen var på cirka 10 bitcoins (i skrivende stund ca. 30.000 kroner – eller 4.600 dollars), og truslerne gik på, at beløbet ville stige for hver dag man ikke betalte løsesumspengene.

Dog kan CloudFlare rapportere, at der formentlig er tale om, at kriminelle blot har brugt en kendt gruppes navn, og at man ligeledes ikke kan registrere en forøgelse i DDoS-angreb på netværkene. Det lader altså umiddelbart til at være tomme trusler. CloudFlare understreger også, at flere ofre havde fået samme bitcoin-adresse til indbetalingen, så det ville have været umuligt for den eventuelle DDoS-angriber at finde ud af, hvem der i det hele taget havde betalt løsesummen.

Ved at bruge navnet ‘Armada Collective’ har det formentligt været håbet, at modtagerne af trusselsbrevene ville bruge Google til at søge efter gruppens navn, indse at dette kunne være alvor og derfor betalt løsesummen.

Apple Inc.

Apple står for 40 procent af profitten i Silicon Valley

- , indsendt af NeoNmaN

En undersøgelse af indtjeningen hos tech-selskaber i Silicon Valley viser, at Apple sidste år stod for 40 procent af indtjeningen.

I runde tal er det 53,7 milliarder dollars i indtjening ud af en samlet indtjening på 133 milliarder dollars.

De 53,7 milliarder blev tjent gennem omsætningen på 234 milliarder dollars – igen det største i Silicon Valley med Alphabet (Google) på andenpladsen med en omsætning på 74 milliarder dollars.

Analytikere forventer, at selskabets profit og omsætning enten vil falde lidt eller i bedste fald holde sig på nuværende niveau i 2016 – især på grund af faldende salg af iPhones.

sxc.hu - simonok

Billige, brugte switches og manglende firewall gav frit spil i bank

-

Centralbanken i Bangladesh blev tidligere på året hacket, og kun fodfejl fra hackerne gjorde, at banken ikke endte med at miste tæt på en milliard dollars.

På den tekniske front var sikkerheden langt fra optimal. Centralbanken havde ingen firewall og brugte switches til en pris af 10 dollars stykket. Det setup gjorde forbrydelsen nemmere at gennemføre, mens det billige udstyr nu også er med til at gøre opklaringen sværere. 10 dollars-udstyret samler nemlig ikke samme mængde af information som meget dyrere alternativer.

20 udlændinge er identificerede som modtagere af nogle af de stjålne penge, mens personerne, som udførte hacket, stadig er ukendte.

Mens gerningsmændende endnu ikke er fundet, blev selve gerningen stoppet, inden hele beløbet på 951 millioner dollars var overført. I stedet endte banken med et tab på 81 millioner dollars, som blev overført til konti i Filippinerne og videre til kasinoer dér. De fleste af de penge mangler stadig.

En talsperson fra Verdensbankens sikkerhedsafdeling vurderer, at en håndfuld centralbanker i udviklingslande har samme niveau af sikkerhed – eller usikkerhed.