mboost-dp1

Google

Google lancerer Chrome 70: Hundredevis af topsider blokeres af browseren

- , indsendt af arne_v

Med Chrome 70-opdateringen vil mere end 1.000 topsider blive slukket i Chrome, da bestemte HTTPS-certifikater blokeres.

Googles nye version 70 af Chrome-browseren kommer denne uge og med den bliver hundredevis af topsider blokeret, da de bruger HTTPS-certifikater fra Symantec, som Google ikke længere har tillid til, ifølge selskabets sikkerhedsblog.

Certifikaterne fra Symantecs underselskaber som Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust og RapidSSL bliver ligeledes blokeret i den nye browser-version.

Sikkerhedseksperten Scott Helme har, ifølge Techcrunch, opdaget 1.139 topsites ud af de en million mest populære hjemmeside, som bruger certifikaterne, der snart er forældede.

Blandt andet hjemmesider tilhørende Indiens nationalbank og Tel-Avivs bystyre vil blive blokeret i Chrome.

Google opdagede ved en efterforskning i 2017, at Symantec og deres underselskaber havde fejludstedt mindst 30.000 certifikater, hvorfor de nu vil blokere selskabets HTTPS-certifikater i Chrome-browseren.

Razer USA Ltd.

Razer afslører officielt ny gaming-telefon sammen med mobil-controller

-

Razer Phone 2 er officielt på vej sammen med en controller til smartphone-gaming.

Razer har officielt afsløret deres anden gaming-telefon med navnet Razer Phone 2 – og dertil kommer en ny Razer-controller lavet specielt til telefoner. (mere…)

Facebook

Nyt kæmpe-datacenter i Esbjerg viser sig at være Facebook-ejet

- , indsendt af Ufomekaniker

Facebook er på vej med et af Danmarks største datacentre, og det skal ligge i Esbjerg.

I juni kom det frem, at der skulle bygges et 250.000 kvadratmeter stort datacenter i Esbjerg, men ejer-selskabet var ukendt. Nu viser det sig at være Facebook, der står bag.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Officielt er det Notitia Networks ApS med adresse i Hellerup, der står bag datacentret, men dette selskab er Facebook-ejet og -stiftet.

En af grundene til datacentrets beliggenhed er et kommende transatlantisk, undersøisk fiberkabel, som blandt andre Google og Facebook står bag, der forbinder New Jersey i USA med Esbjerg-området.

Facebooks nye datacenter i Esbjerg begynder at blive bygget i starten af 2019, imens at selskabet allerede er i gang med at bygge et datacenter ved Odense på 184.000 kvadratmeter.

Essential Products Inc.

Efter Essential-flop: Android-medstifteren Andy Rubin på vej med AI-baseret telefon

-

Efter floppet med Essential Phone er Andy Rubin angiveligt på vej med en ny slags AI-baseret smartphone.

Android-medstifteren Andy Rubin startede virksomheden Essential og lavede telefonen med samme navn, der floppede stort. Nu er han på vej med en helt ny slags telefon, der er baseret på en AI-styret virtuel assistent.

Det fortæller kilder til Bloomberg.

Denne nye slags smartphone har en lille skærm og, man interagerer primært med den ved at bruge sin stemme, ligesom man gør med en smart-højtaler.

Andy Rubin mener angiveligt, at denne nye type smartphone vil gøre brugerne mindre afhængige af deres telefoner, da de ikke vil føle et behov for at tjekke den lige så ofte.

Derfor kan telefonen også automatisk løse simple opgaver for en, efter at den har lært en at kende. Eksempelvis vil den kunne efterligne brugeren og svare på ens beskeder og mails for en.

Joshua Bowder / YouTube

Ny iOS-app lader amerikanere ‘sagsøge enhver med et tryk på en knap’

-

Robot-advokaten DoNotPay er ude i app-form, og den gør det let for amerikanere at sagsøge enhver.

DoNotPay er en app til iOS, der med en ‘robot-advokat’ lader amerikanere ‘sagsøge enhver med et tryk på en knap’.

Appen er mest fokuseret på små sager som fejlagtige parkeringsbøder, og skaberen, Joshua Bowder, hævder, der er gode chancer for at vinde en sag, hvis bare man har beviserne i orden.

Bowder fortæller Motherboard, at den gratis AI-baserede tjeneste faktisk har en succes-rate på 50 procent med en gennemsnitlig gevinst på 7.000 dollars.

Før DoNotPay blev til en app gjorde tjenesten det muligt for brugere i bestemte områder at sagsøge Equifax efter deres store data-lækage, hvor 145 millioner personnumre blev stjålet.

Newz

Microsoft støtter Open Invention Network: Beskytter Linux og open source-software

- , indsendt af Claus Jørgensen

Microsoft har valgt at støtte op om Open Invention Network for at beskytte Linux-styresystemet og anden open source-software.

Microsoft vil gerne støtte open source-fællesskabet og open source-styresystemet Linux. Derfor har Microsoft valgt at melde sig ind i Open Invention Network (OIN), og computergiganten medbringer også 60.000 patenter til fri afbenyttelse.

Det skriver Microsoft på deres nyheds-blog.

OIN er et open source-fællesskab, der opkøber patenter og giver medlemmerne tilladelse til at bruge dem i bytte for, at de ikke håndhæver patenterne overfor Linux og Linux-relateret software.

Som Microsoft selv skriver, er det lidt overraskende, at de har meldt sig ind, da de tidligere har været strenge med håndhævelsen af deres patenter.

Selskabet ser beslutningen om at støtte OIN som det næste logiske skridt, da de gerne vil lytte til deres kunder og støtte Linux og andre open source-programmer.

Samsung

Samsung lancerer officielt Galaxy A9 med fire kameraer på bagsiden

-

Samsung har bekræftet rygterne og har afsløret Galaxy A9 med hele fire bagkameraer.

‘4x fun’ lød det i en Samsung teaser, hvilket passede sammen med rygter om en telefon med fire bagkameraer. Denne telefon er nu virkelighed, og der er tale om ‘mid-range’-telefonen Galaxy A9. (mere…)

Google

Googles smart-højtalere kommer snart officielt til Danmark

-

Google Home og Home Mini kan begge snart købes officielt i Danmark med dansk AI-assistent.

Senere i oktober vil det være muligt at købe smart-højtalerne Google Home og Google Home Mini officielt i Danmark for første gang – med en dansk talende Google Assistant.

Næsten to år efter den første Google Home blev udgivet i USA, så kan man nu forudbestille Google Home og den mindre Home Mini på den danske Google Store og snart købe dem hos danske forhandlere.

Det vil således være muligt på dansk at bede smart-højtalerne om eksempelvis at spille musik eller slukke for lyset, hvis man har installeret Phillips Hue eller LIFX-lamper – eller bare bede dem om at google noget for en.

Google Home Max, der er den større version af smart-højtaleren med forbedret lyd, har dog ikke fået nogen dansk udgivelse endnu, ligesom at Googles nyligt afslørede smart-display, Google Home Hub, heller ikke kommer til Danmark foreløbig.

Google Home og Home Mini kan fås i Danmark fra den 24. oktober, hvor den almindelige smart-højtaler har en vejledende pris på 1.149 kroner og Mini-versionen koster 449 kroner.

Nvidia

Norsk universitet er blandt de første til at købe Nvidias nye supercomputer

- , indsendt af Ufomekaniker

Et norsk universitet har købt Nvidias supercomputer DGX-2.

Det norske svar på DTU, NTNU, har som nogle af de første i verden købt Nvidias super-grafikkortmaskine med navnet DGX-2 for mere end tre millioner norske kroner.

Det skriver digi.no.

DGX-2 er først ude på markedet denne måned, og maskinen består af to Intel Xeon Platinum-processorer og 16 Nvidia Volta-GPU’er, som er koblet sammen med en såkaldt NVSwitch – en ny slags intern kobling, der skulle give høj ydelse.

Supercomputeren er, ifølge Nvidia, det første system på to peta-FLOPS, og den vejer 159 kilo, har to terabyte hukommelse og har 82.000 parallelkoblede CUDA-kerner.

DGX-2 er lavet til at arbejde med AI og neurale netværk, men NTNU’s ‘high performance computing’-lab hævder, at de er blandt de eneste, der har kompetencer til at skrive så kompleks kode, som gør, at sådan en maskine kan yde optimalt, og de skal se, hvad sådan en maskine kan gøre for supercomputere.

Danske DTU har også lige investeret i en ny supercomputer fra AMD – læs mere her.

DTU

DTU køber ny AMD-supercomputer: 16.768 kerner fordelt på 524 servere

- , indsendt af arne_v

DTU har investeret omkring 20 millioner kroner i en ny AMD-supercomputer med hele 16.768 kerner fordelt på 524 servere.

DTU har købt en ny supercomputer for omkring 20 millioner kroner. AMD’s x86 server processor Epyc består af 524 servere med tilsammen 16.768 kerner.

Det skriver Version2.

Computeren ligger på DTU Risø ved Roskilde og fylder en hel container. Den skal især bruges til forskning indenfor vindenergi med såkaldt Computational Fluid Dynamics.

DTU Fysik og DTU Vindenergi har begge allerede kraftige computere med henholdsvis 11.800 kerner og 6.400 kerner.